Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HAPIH
  • 27.07.2024. 14:35
  • Osječko-baranjska, Osijek

Razriješena ravnateljica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu

Upravno vijeće HAPIH-a imenovalo je i v.d. ravnatelja.

Foto: Vedran Stapić
  • 211
  • 0
  • 0

Upravno vijeće Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu donijelo je odluku o razrješenju  doc.dr.sc. Darje Sokolić s dužnosti ravnateljice HAPIH-a. 

Kako stoji u kratkoj objavi na stranici Agencije, istovremeno je za vršitelja dužnosti imenovan dosadašnji zamjenik ravnateljice izv. prof. dr. sc. Krunoslav Karalić koji će ju voditi do objave natječaja i izbora novog ravnatelja. 

Darja Sokolić na čelnu funkciju HAPIH-a imenovana je 2021. zamijenviši dotadašnjeg ravnatelja doc.dr.sc. Krunoslava Dugalića. 

Podsjetimo, svi ravnatelji stavili su mandate na raspolaganje nakon izbora i formiranja nove vlade, a ministar poljoprivrede Josip Dabro u intervjuu za Agroklub i otkrio kada ćemo znati tko su novi ljudi ili tko ostaje.

"Državne tajnike iza izbora za Europski parlament, a u narednih 60 dana ćemo ići na natječaje i imenovanja ravnatelja, nadzornih odbora i članova uprava. Prvo državni tajnici pa agencije, uprave i društva", rekao nam je u svibnju. 


Tagovi

HAPIH Upravno vijeće Darja Sokolić Krunoslav Karalić Ravnateljica


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tradicionalnu europsku hranu ugrožavaju kukci, biljne alternative i meso iz laboratorija?

Mađarsko predsjedavanje Vijećem EU započelo je 1. srpnja i odmah se uhvatilo u koštac obrane europske kulinarske tradicije. Na inicijativu Budimpešte, danas će 27 minista...

Više [+]