Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rotacijska drljača
  • 04.10.2023. 18:00

Roto drljača: Kontrola pritiska na tlo iz kabine traktora

Osim što se koristi protiv korova, pokriva širok spektar namjene, što je čini zanimljivom i u ekološkoj i u konvencionalnoj proizvodnji

Foto: DicksonKerner
  • 1.186
  • 76
  • 0

Njemačka tvrtka poljoprivredne mehanizacije DicksonKerner predstavila je Varioroll VR, inteligentnu rotirajuću drljaču. Stroj ima radnu širinu od 6,5 m i odlikuje se jednostavnom strukturom, dobro osmišljenim dizajnom i digitalnim rješenjima. 

Višestruka namjena

Osim što se koristi protiv korova, pokriva širok spektar namjene, što je čini zanimljivom i u ekološkoj i u konvencionalnoj proizvodnji. 

Njezinom primjenom se razbija pokorica što tlo čini rahlijim, smanjuje se isparavanje vode, održavaju površinske kapilare i stimulira rast biljaka kroz proizvedeno fino tlo i poboljšanu mineralizaciju. Korov može čupati u ranim fazama razvoja.

U ovoj tvrtki nadalje opisuju da osigurava dobar učinak i rad neovisno o broju redova. Pritisak na tlo se kontrolira preko digitalnog zaslona u kabini traktora, a pomoću središnjeg hidrauličkog podešavanja i promjene brzine kretanja. 

Kotači se mogu sklopiti i tada ima širinu 2,99 m

Opcijske performanse su: digitalni prikaz pritiska na tlo, zvijezde se pojedinačno mogu sklopiti i zaključati, LED rasvjeta i drugi par kotača za preklapanje krila.

Dobre tehničke karakteristike

Roto drljača odlikuje se kompaktnim dizajnom s promjerom zvijezda 54 cm i radnom širinom 6,5 m.

Težina standardnog modela je oko 1.800 kg. Opseg podešavanja pritiska kreće se od oko 10 do oko 50 kg. Radna brzina je do 20 km/ha. Kotači se mogu sklopiti i tada ima širinu 2,99 m.


Tagovi

Varioroll VR Roto drljača Suzbijanje korova DicksonKerner Pritisak na tlo Rotacijska drljača


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poljskim putem do unedogled