Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 03.10.2019. 13:30
  • Bjelovarsko-bilogorska, Orlovac

S pašnjaka ukrali tri mjeseca staro simentalsko tele!

Nažalost, krađa teleta nije jedina koja se dogodila proteklih dana u Lijepoj našoj jer su nepoznati kradljivci vlasniku iz voćnjaka otuđili nekoliko tona jabuka!

Foto: Pixabay/hans (ilustracija)
  • 1.853
  • 143
  • 0

Krađe i dalje pune policijske stupce. Tako je s pašnjaka u predjelu zvanom Orlovačke nove livade ukradeno simentalsko tele, staro 3 mjeseca! 

Kako navodi Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska, krađu je u utorak 1. listopada, prijavio jedan mještanin Orlovca pokraj Nove Rače. Naveo je da mu je netko u noći 29./30. rujna, s pašnjaka u predjelu zvanom Orlovačke nove livade ukrao jedno simentalsko tele, staro 3 mjeseca, vrijedno 5000 kuna. 

Nekoliko tona jabuka različitih sorti otuđeno je, pak, iz voćnjaka 54-godišnjaka iz Zagreba, koji se nalazi pokraj Mohova u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Krađa se dogodila između 16. i 30. rujna, a materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Kradu se i drva. Tako je u srijedu u Policijskoj postaji Ogulin zaprimljena prijava 77-godišnjaka da je nepoznati počinitelj iz njegove šume na području Josipdola posjekao i otuđio desetak stabala hrasta i oštetio više mladih stabala bjelogorice. Na mjestu događaja slijedi očevid i daljnje kriminalističko istraživanje, navodi Policijska uprava karlovačka. 

Pripremio za prodaju, javio kupcima, a onda mu ukrali 400 kilograma ekološkog češnjaka

Podsjećamo, nedavno je čak 400 kilograma ekološkog ličkog češnjaka ukradeno s imanja obitelji Pikula u selu Počitelj na obroncima Velebita. Za nepoznatim počiniteljem ili više njih, intenzivno traga lokalna policija, a vlasnik Željko Pikula zbraja štetu, ne samo ukradenog češnjaka već i alata, strojeva pa i tepiha. 

Štetu šokirani poljoprivrednik procjenjuje na više od 50.000 kuna. 


Tagovi

Krađa Policija Ukradeno tele Ukradene jabuke Šumska krađa


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...