Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Se-kra
  • 17.09.2024. 10:30
  • Bjelovarsko-bilogorska, Gudovac

Se-kra od ove godine zastupa i indijske priključke Landforce

Čak 70-ak modela, uključujući dobro poznate Kubota traktore te traktorske priključke izložila je tvrtka Se-kra na Jesenskom sajmu u Gudovcu. Direktor Goran Žuljević rekao nam je kako od ove godine rade s novim indijskim brendom Landforce.

Foto: Karolina Rastija
  • 2.704
  • 213
  • 0

Kubota M5 jedan je od najprodavanijih traktora tvrtke Se-kra, rekao nam je direktor Goran Žuljević na ovogodišnjem sajmu u Gudovcu. Iako je sajam kroz sva tri dana pratila kiša, posjetitelja nije nedostajalo, a ovaj japanski model, kao i ostalih 70-ak izložaka ove tvrtke, plijenio je pažnju zainteresiranih poljoprivrednika.

Spomenuti M5112 snage je 114 KS i idealan za srednja do veća gospodarstva. Odlikuje ga, opisuje Žuljević, mala potrošnja, velika okretnost i pregledna kabina. S relativno malom masom od svega 3.420 kilograma te uz kombinaciju s uskim kotačima, vrlo je poželjan za poslove vezane za obradu tla. Kod skretanja postiže zakretni kut prednjih kotača od čak 55 stupnjeva, tako da mu radijus okretanja bez kočenja iznosi samo 4,2 metra.

Tu je, dodaje, i puno standardne opreme koja je ugrađena u traktor, kao što je elektrohidraulični reverzer za promjenu smjera vožnje bez uporabe kvačila, standardno ugrađene pužne brzine pomoću kojih je moguće postići brzinu od samo 340 m na sat, samoblokirajući prednji diferencijal, elektrohidraulična blokada stražnjeg diferencijala, klima uređaj...

Sve to, čuli smo, olakšava posao svakom poljoprivredniku, bilo da se radi o manje ili teže zahtjevnim poslovima od više sati za upravljačem.

vds
Pogledi su zastajali na M6 modelima Kubota traktora

Petica i šestica plijene pažnju posjetitelja

Osim "petice", istaknuo je i M6 modele sa 143 KS koji su opremljeni Powershift prijenosom u 3 dometa od 8 stupnjeva prijenosa (24 unaprijed/24 unatrag). Intuitivno korištenje mjenjača omogućuje prebacivanje do 8 stupnjeva bez potrebe za korištenjem kvačila. U automatskom načinu rada traktor prebacuje stupnjeve prema potrebi, kako bi se zadovoljio optimalan stupanj prijenosa za trenutni posao. Puzajući stupnjevi prijenosa pružaju 32/32 stupnja prijenosa, naglašava Žuljević dodajući da hidraulični sustav visokih performansi omogućuje jednostavnu kontrolu teških priključaka. Neovisno o tome radi li se o sijačici ili okretnom plugu, ovi traktori imaju kapacitet za rad sa bilo kojim nošenim priključcima.

"Moramo reći da je potražnja za Kubota traktorima jako dobra, što pokazuju i naši prodajni rezultati. Ne posustaje, svake godine prodamo sve veći broj", otkrio nam je dodavši da s ovim brendom rade od 2009. godine te da imaju prodanih 500-tinjak njihovih traktora te da je sve više kupaca koji imaju i po nekoliko Kubota u dvorištu.

"Ono što je važno je da sve proizvodi jedan proizvođač, dakle svi dijelovi dolaze originalno iz Japana", istaknuo je. 

Od ove godine novi brend traktorskih priključaka

Uz standardnu Kubotinu ponudu traktora raspona od 12 do 170 KS, u ponudi imaju i novi brend, indijski Landforce koji proizvodi strojeve od 1968. godine, a radi se o traktorskim frezama, malčerima, rotodrljačama, kultivatorima i ostalim priključcima.

"Roba nam se svidjela, vjerujemo u kvalitetu i pouzdanost strojeva", kaže nam Goran, koji smatra da drže dobru cijenu u odnosu na konkurenciju.

vsdc
Landforce traktorski priključci

Posljednjih godinu dana zastupnici su i Brantner prikolica, a radi se o dvoosovinkama i tandem prikolicama. "Kvalitetne su, austrijske proizvodnje, pogodne za prijevoz žitarica, silaža, za razbacivanje stajnjaka", poručuje.

Dugogodišnji partner im je i Majevica iz Bačke Palanke pa drže i njihove cisterne te male prikolice. Jedini su zastupnici ovog brenda u Hrvatskoj, napominje Žuljević.

Za kraj nam je rekao kako za svoje kupce pružaju servisnu podršku sa šest servisera koji su na terenu svaki dan i dostupni poljoprivrednicima kad god zatreba. Za više informacija možete im se obratiti na jedan od niže navedenih kontakata.


Fotoprilog


Tagovi

Se-kra Kubota traktori Kubota M5 Kubota M6 Landforce priključci Freza Malčer


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Se-kra d.o.o.

Sesvetski Kraljevec, Hrvatska
tel: 01 / 2047 - 888, e-mail: se-kra@se-kra.hr web: http://www.se-kra.hr