Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodi iz Slavonije
  • 09.12.2023. 12:00

Slavonska košarica ili kakve veze ima kulen sa sokom od cikle?

Košarice s delikatesama iz Slavonije osmislila je Claudia Lišnjić. U jednoj glavnu ulogu ima kulen, u drugoj kobasica. Gdje su tu u priči sok od cikle, sir, rakija... i što njima želi postići ova marketinška stručnjakinja?

Foto: Maja Celing Celić
  • 520
  • 39
  • 1

Što je blagdanska trpeza bez rakije, vina, kulena, kobasice, finog sira, ali i sitnih kolača s marmeladom, lješnjacima. A onda nakon svih praznika organizam treba malo osvježiti lakšom hranom i zdravim sokovima. Slavonci su veliki stručnjaci u spravljanju i jednog i drugog - od kulena, preko tjestenine od integralnog brašna do soka od cikle. 

Svi se ovi proizvodi mogu pronaći u slavonskim košaricama koje je osmislila Claudia Lišnjić u svojoj Agenciji za promidžbu i marketing Proviam

Dobri, vrijedni i radišni ljudi

Po rođenju Osječanka, s adresom u Đakovu, okupila je proizvođače s ovoga područja kako bi prezentirala bogatstvo i kvalitetu svoga kraja. Kaže, svojim dugogodišnjim iskustvom u marketingu i komercijali želi biti u službi poljoprivrednika, OPG-ovaca. "Cilj je upotpuniti njihov put od polja do stola jer, poljoprivrednicima je teško baviti se sa svim segmentima posla - i proizvodnjom, i reklamom, i prodajom", nabraja Lišnjić izazove s kojima se današnji proizvođači, da bi opstali na tržištu, moraju nositi. 

Puna korpa delikatesa 

Kaže kako treba odabrati prikladnu ambalažu koja će očuvati kvalitetu, ali i biti atraktivna, razmišljati o plasmanu, odlasku na sajmove, producirati promidžbene aktivnosti na društvenim mrežama... što je puno puno posla za jednu osobu kojoj je prioritet proizvodnja. 

"Njima je jako teško, pritišću ih sa svih strana. A to su sve dobri, vrijedni, radišni ljudi. Osim o proizvodnji, moraju brinuti o pakiranju, plasmanu. Nije da oni ne bi znali i to napraviti, ali to treba prepustiti nekome tko se razumije, ima iskustva, zna problematiku svake stavke u ovom lancu", pojašnjava Lišnjić. 

Slavonske delikatese treba kušati cijela Hrvatska 

Upravo zato je ovakva košaricaa zanimljiv način kako prezentirati delicije s istoka naše zemlje. "Slavonske delikatese trebaju doći pred što više očiju i nepca, da ih se kuša diljem Hrvatske i potakne proizvodnja, ne bi li se naša mladost vratila iz Irske, Njemačke i drugih zemalja te posvetila se svojoj plodnoj zemlji", kaže Lišnjić. 

A košarice su, kako je to već u Slavoniji običaj, bogate. U jednoj je noseći proizvod kulen čija je proizvodnja specifična, pravi se od biranog mesa slavonske svinje koja mora biti određene starosti, težine, dozrijeti na određeni način. Uz njega su i rakija, sir, sok od cikle, bučino ulje, marmelada. U drugoj je glavna kobasica, a prate ju vino, sok od aronije, tjestenina, ali i mnogi drugi prirodni, organski proizvodi. Za postblagdanske dane ili pak one koji iz nekog razloga apstiniraju od teže hrane ili alkohola, tu je i fit verzija

Tu je i fit verzija (Foto: Proviam) 

Za početak, ova poduzetnica okuplja 15-ak proizvođača. Kaže, korpice su od Abramovića iz Bizovca, u njima je tjestenina Milabi iz Koritne, marmelada i sok od aronije od OPG-a Lagator iz Viškovaca, kulen i kobasice mesnice Vrhovac, bučino ulje OPG Kišić iz Satnice Đakovačke, sir sa začinima proizvodi Agro ler iz Selaca Đakovačkih, sok od cikle i jabuke OPG Loboda iz Dalja, rakija je od Slavonca d.o.o., ali i OPG Skender koji ima i lješnjake, Misno vino iz Đakovačke biskupije, a namaz od lješnjaka OPG-a Tak' slatko iz Tenje.  

"Ove košarice pričaju priču, no, ako netko ima kakvu želju ili ideju, može ispričati svoju, kroz drugačiju kombinaciju proizvoda. Tu sam za svaki oblik suradnje", poručila je Lišnjić. 

Božić je idealan za pričanje priča, a ovakvoj jednoj ispod bora svatko bi se obradovao. 


Fotoprilog


Tagovi

Claudia Lišnjić Proviam Božić Slavonska košarica Slavonska korpica Delikatesni proizvodi Ideja za Božić Poklon za Božić


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Vrgorsko polje Jezero - Cvjetanje breskvi
#RuralFoto #priroda"