Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 13.07.2023. 16:30
  • Virovitičko-podravska, Grabrovnica

Spaljivao osinje gnijezdo u voćnjaku - izazvao požar

Takvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote, upozorava policija.

Foto: Depositphotos/schankz (ilustracija)
  • 479
  • 66
  • 0

U utorak, 11. srpnja u poslijepodnevnim satima u mjestu Grabrovnica, Općina Pitomača, 47-godišnjak u svom je voćnjaku spaljivao gnijezdo divljih osa koje je nedovoljno zalio vodom nakon čega je došlo do samozapaljenja i širenja vatre, objavila je Policijska uprava virovitičko-podravska.

Požarom je izgorjelo oko 100 prostornih metara suhe trave, a ugasili su ga pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grabrovnica i susjedi dok materijalna šteta nije nastala.

"O događaju slijedi obavijest Službi civilne zaštite Virovitica", stoji u objavi policije koja upozorava da su većina nastalih požara na otvorenom prostoru posljedica nepažnje i nekontroliranog spaljivanja granja i korova. Upozoravaju građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima.

Suzbijanje ose zemljarice, jedne od najagresivnijih kukaca te vrste

"Takvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote", upozoravaju dodajući da osim materijalne štete, gašenje iziskuje angažiranje dodatnih ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava.

Pozivaju građane i na dosljedno poduzimanje propisanih sigurnosnih mjera te na poštivanje odluka lokalne samouprave - županijske, gradske ili općinske o spaljivanju korova, trave i drugog otpada biljnog porijekla, kojom su propisani uvjeti za spaljivanje.


Tagovi

Požar Policija Spaljivanje Spaljivao osinje gnijezdo Ose u voćnjaku


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ja sam budući "Kapitalac". #RuralFoto #životinje