Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vojni traktor
  • 20.01.2024. 18:00

Steyr predstavio traktore za vojsku

Kupci su iz vojnog sektora, vatrogasnih službi i drugih područja visokog rizika kao što su građevinarstvo, zemljani radovi i rudarstvo ili u poslovima rekonstrukcije u područjima katastrofe.

Foto: CNH/Newsroom
  • 9.912
  • 533
  • 0

Austrijski brend traktora Steyr po prvi put nudi dva specijalizirana traktora s izuzetno zaštićenom kabinom, a koji nisu namijenjeni poljoprivredi već za izvanredne poslove. Predstavljeni su tijekom izložbe u vojnom inženjerskom centru izvrsnosti u Ingolstadtu, Njemačka.

Za područja visokog rizika

Dva modela iz Terrus CVT serije, 313 KS 6300 i vodeći 340 KS 6340, prikazali su svoje multifunkcionalne mogućnosti.

Traktori za specijalne namjene

Kupci su iz vojnog sektora, vatrogasnih službi i drugih područja visokog rizika kao što su, navode u CNH, građevinarstvo, zemljani radovi i rudarstvo ili u poslovima rekonstrukcije u područjima katastrofe.

Na prvom mjestu zaštita vozača

Model 6300 je bio opremljen oklopnom kabinom austrijske tvrtke Achleitner Fahrzeugbau, opcijom koja će biti dostupna i na 6340, za sektore gdje je u obavljanju zadataka potrebna snaga traktora.

Achleitner je austrijskoj saveznoj vojsci već isporučio strojeve opremljene oklopnim kabinama. Testirani su u skladu s NATO STANAG 4569 standardom (NATO sporazum koji pokriva standarde za "Razine oklopne zaštite logističkih i lakih oklopnih vozila") i odgovaraju trećoj klasi zaštite.

Kabine traktora navedenih modela su izrađene od neprobojnog stakla. Mogu izdržati kinetičku energiju metka 7,62×51 mm, 155 mm visokoeksplozivno naoružanje s 60 m i eksplozivne protutenkovske mine s 8 kg TNT eksploziva.


Tagovi

Terrus CVT traktori Traktori za vojsku Vojni traktori Specijalizirani traktori NATO STANAG 4569 Steyr


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.