Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AgroRocks 2024
  • 11.08.2024. 09:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Što će sve budući poljoprivrednik trebati znati da bi bio uspješan?

Evo kada i gdje ćemo doznati odgovore na neka od važnih pitanja o kojima ovisi budućnost proizvodnje hrane.

Foto: Shutterstock/Mladen Mitrinović
  • 3.524
  • 269
  • 1

Već četvrtu godinu za redom, u srcu domaće proizvodnje hrane, raspravljat će se o budućnosti poljoprivrede i razvoju ruralnih prostora s aspekta novih tehnologija i agrarnih politika.

Ovogodišnja konferencija o novim tehnologijama u poljoprivredi - AgroRocks 2024 održat će se u Osijeku, 4. listopada 2024., te okupiti više od 300 sudionika.

Tu će se susresti proizvođači hrane, poduzetnici, tehnološke kompanije, političari i znanstvena zajednica. U okviru ovog događaja održat će se brojne prezentacije i paneli, na kojima ćemo imati priliku čuti 30-ak stručnjaka iz različitih branši.

Program AgroRocks 2024

Teme su više no aktualne: Što će umjetna inteligencija donijeti agraru? Koji su sljedeći koraci digitalizacije poljoprivrede? Kojim tehnologijama nadomjestiti manjak kadrova u poljoprivredi? Hoće li i kada biti natječaja za sufinanciranje kupnje mehanizacije? U što danas vrijedi uložiti kada je poljomehanizacija u pitanju?

Što sve poljoprivrednik danas treba znati da bi bio uspješan?

Konferencija će se održati u velikoj dvorani Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije (GC), te okolnim predavaonicama u kojima će se odvijati radionice i poslovni sastanci.

Bit će prilike za umrežavanje poljoprivrednika radi osposobljavanja i razvoja vještina u različitim digitalnim i poslovnim kompetencijama, kojega će provoditi stručnjaci iz Inovacijskog centra Nikola Tesla u okviru projekta EDIH CROBOHUB++

Nadalje, Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva provest će radionicu namijenjenu poljoprivrednicima pred umirovljenjem i mladim poljoprivrednicima koji žele razvijati svoje poslovanje. Cilj je povezati iskusne i mlade te pružiti podršku u tranziciji poslovanja u poljoprivredi.

Umrežavanje na temu bio-bazirana rješenja za poduzetnike u poljoprivredi provest će Energetski Institut Hrvoje Požar, u okviru projekta RIBES, koji okuplja konzorcij stručnjaka iz 9 zemalja specijaliziranih za bioekonomiju, poslovno upravljanje i istraživanje. 

AgroRocks 2024
Konferencija AgroRocks 2024

Hrvatska zajednica županija će na AgroRocksu održati sjednicu Radne skupine za poljoprivredu i ruralni razvoj s nadležnim županijskim pročelnicima.

U velikoj dvorani GC-a održat će se četiri panel rasprave na teme ratarstva, stočarstva, voća i povrća te vina s meritornim panelistima i dinamičnim raspravama o budućnosti pojedinih sektora.

U okviru brojnih prezentacija sudionici konferencije će moći doznati što sve poljoprivrednik danas treba znati da bi bio uspješan, kako koristiti digitalne platforme i umjetnu inteligenciju u poljoprivredi, te čuti brojne novosti. Na vanjskom prostoru GC-a predstavit će se najnoviji modeli pametne mehanizacije s John Deere potpisom.

Konferenciju AgroRocks 2024 će voditi i moderirati iskusni novinari: Jelena Pajić Ćulibrk (HRT), Domagoj Novokmet (N1), Mia Biberović (Netokracija), Martin Vuković (Hrvatski radio), Davor Lončarić (HRT) i Leticija Hrenković (Agroklub).

Dodjela nagrada najboljima i izložba fotografija

U sklopu konferencije održat će se dodjela nagrade Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) za komunikatora godine i finale RuralFoto 2024 izbora za najbolje ruralne fotografije, s izložbom radova i uručenjem nagrada najboljim autorima. Nagradni fond je 2.000 EUR uz vikend odmor u Baranji za pobjednika po izboru publike.

Uslikajte i vi domaće životinje, polja u cvatu, aktivnosti u berbi ili žetvi, neki tradicijski događaj i nominirajte fotografije na ovaj izbor do 23. rujna 2024. godine. Više detalja i pravila pogledajte OVDJE.

Organizatori konferencije AgroRocks 2024 su informacijski sustav Agroklub i Društvo agrarnih novinara Hrvatske, uz podršku Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Hrvatske poljoprivredne komore, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

PARTNERI projekta: CROBOHUB++Novocommerce International d.o.o.NutriS d.o.o.KWS Sjeme d.o.o.Hrvatske šumeKING ICTAgro Invest Grupa d.o.o.Podravka d.d.Enna Fruit d.o.o.Georg d.o.o.Europska komisijaRIBESTuristička zajednica Osječko-baranjske županijeHrvatska zajednica županija

Dođite i vi na AgroRocks i budite dio (R)Evolucije poljoprivrede! 

Ulaznice već danas možete nabaviti preko sustava Eventim, i požurite jer je broj mjesta ograničenZa nabavu ulaznica na druge načine kontaktirati: marija@agroklub.com

Pogledajte što vas očekuje na konferenciji AgroRocks 2024


Tagovi

RuralFoto 2024 AgroRocks 2024 Nove tehnologije


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

AgroRocks

31000 Osijek, Hrvatska
e-mail: info@agroklub.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobra paša #RuralFoto #proizvodnja