Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EU projekti
  • 27.10.2013. 11:20

Što je sa Strategijom ruralnog razvoja?

Koliko Ministarstvo poljoprivrede računa na europska sredstva, vidjet ćemo kod donošenja Strategije ruralnog razvoja, ali i proračuna za 2014.-u

Foto: freepik.com
  • 389
  • 21
  • 0

Europski projekti baranjske općine Darda su zapeli po putu. Da bi Darda dobila na korištenje europski novac koji je putem projekta zatražen, Hrvatska mora izraditi Strategiju ruralnoga razvoja. Europska komisija nije zadovoljna napisanim, tvrde. "Nije da ne valja. Oni su samo htjeli da se neke stvari bolje obrazlože, bolje napišu. Neke stvari im nisu bile jasne što mi to predlažemo", rekla je Nada Trgovčević Letica iz Ministarstva poljoprivrede, za Glas Slavonije.

Kritičari upozoravaju da je već sada kasno za efikasno povlačenje sredstava iz europskog proračuna 2014. Izgleda da Europa ipak ima malo strože uvjete i na to se trebalo pripremiti na vrijeme. I dok stotine projekata diljem Hrvatske čeka Strategiju, u Ministarstvu poljoprivrede uvjereni su da nigdje ne kasne. "Prvi natječaj hrvatski poljoprivrednici mogu očekivati krajem prvog kvartala 2014.", izjavila je Trgovčević Letica. Koliko Ministarstvo poljoprivrede računa na europska sredstva, vidjet ćemo kod donošenja proračuna za 2014.-u. Hrvatska, naime, mora osigurati 25 posto od čak 332 europska milijuna.

Ministarstvo poljoprivrede navodno još uvijek intenzivno radi na kreiranju mjera koje će se uvrstiti u Program ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., a koji će biti temelj za korištenje Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te drugih fondova i programa u predstojećem razdoblju.

Foto: freepik.com


Tagovi

Darda Strategija Ruralni razvoj Projekt Nada Trgovčević Letica

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poljskim putem do unedogled