Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ovan
  • 14.08.2023. 12:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Stranci kupili ovna, a on zbog jezičnog nesporazuma lutao Zagrebom?

Uzgajivač im je ponudio pripremu životinje za pečenje, no oni su rekli da će sve obaviti sami. Ovan je odlučio "dati petama vjetra".

Foto: FB/Azil Dumovec
  • 406
  • 56
  • 0

Proteklog vikenda ulicama zagrebačkog kvarta Trnje šetao je ovan. Stanovnici su obavijestili policiju koja je izašla na teren i zadržala životinju do dolaska radnika Azila Dumovec.

"Očitali smo mu broj sa žute markice i doznali sve detalje zamršenog slučaja. Strani su radnici ovna kupili za sutrašnje slavlje. Uzgajivač im je ponudio pripremu životinje za pečenje, no oni su rekli da će sve obaviti sami", objavili iz ovog Azila na svom Facebook profilu.

Naime, stranci su životinju iz jednog turopoljskog mjesta odvezli u Zagreb. Na mjestu gdje stanuju loše su ga privezali pa je odlučio dati "petama vjetra". Iz Azila su stupili u kontakt s uzgajivačima te je ovan vraćen na farmu.

"Ovan je kod nas ponovno doma. Trenutno pase travu i uživa na suncu", rekao je za 24sata vlasnik odbjegle životinje Luka Antunović.

Potvrdio je ponudu stranim državljanima pripremu ovna za jelo, ali da su oni odbili. Smatra kako je došlo do nesporazuma zbog njihova nepoznavanja jezika.

Došao sam po njega odmah nakon poziva da je lutao i da je u Dumovcu. Znao sam da su uzeli ovna zbog mesa, to jest za pripremu hrane. Ponudio sam pripremu, ali su oni to odbili. Dečki nisu odavde i došlo je do nesporazuma", dodao je stočar.

Kazao je da mu se nikad prije nije dogodilo ovakvo što te da će novac vratiti stranim državljanima jer će ovan nastaviti živjeti na farmi.


Tagovi

Ovan Luka Antunović Stranci Kupnja


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.