Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Akvizicija
  • 11.09.2024. 09:00
  • Virovitičko-podravska, Novi Senkovac

Summa Equity stekao većinski udjel u tvrtki Nutris iz Novog Senkovca

Radujem se onome što ćemo postići zajedno, pomicanju granica inovacija u biljnim prehrambenim rješenjima te doprinosu okolišu i našim zajednicama, rekao je Zvonimir Sedlić, CEO i osnivač Nutrisa

Foto: Nutris
  • 1.298
  • 134
  • 0

Najveći europski tematski investicijski fond fokusiran na stvaranje pozitivnog društvenog utjecaja, Summa Equity, stekao je većinski udjel u tvrtki Nutris iz Novog Senkovca, stoji u priopćenju.

Ističu da dijele viziju transformacije industrije biljne prehrane održivim inovacijama u proteinima unutar različitih proizvodnih kategorija, kao i posvećenost poboljšanju globalne industrije hrane.

Akvizicija je, pojašnjavaju, realizirana iz fonda Summa Equity Fund III, koji raspolaže s 2,3 milijarde eura, a temelji se na dugogodišnjoj praksi unapređenja strategija portfeljnih tvrtki Summa Equityja s ciljem poticanja održivog rasta i rješavanja ključnih globalnih problema.

Plan je proširenje pogona

"Ulazak u Summin portfelj bitna je prekretnica za Nutris. Naš tim je uložio ogromne napore u razvoj čistih, ukusnih proteina koji našim kupcima donose stvarnu vrijednost", poručio je Zvonimir Sedlić, CEO i osnivač Nutrisa, dodavši da će im partnerstvo s investitorom poput Summe, s kojim dijele ciljeve, omogućiti skaliranje poslovanja i značajniji utjecaj na prehrambeni sustav.

"Radujem se onome što ćemo postići zajedno, pomicanju granica inovacija u biljnim prehrambenim rješenjima te doprinosu okolišu i našim zajednicama”, zaključio je Sedlić.

vsd
Usjev boba jednog od poljoprivrednika s kojim surađuju (Foto: Karolina Rastija)

Što to znači za Nutris? Investicija će im omogućiti skaliranje i daljnje unapređenje ponude. Iz tvrtke su pojasnili kako će se Nutris fokusirati na optimizaciju proizvodnje, stabilizaciju prinosa i kapaciteta, čime će povećati učinkovitost i postići bolju produktivnost. Završili su intenzivan i dugotrajan investicijski ciklus, tijekom kojeg su uložili više od 50 milijuna eura u izgradnju i puštanje u rad pogona za preradu boba. Samo ove godine, dodaju, tvrtka je uložila više od 6 milijuna eura u partnerstvo s farmerima za proizvodnju boba, što je ukupna proizvodnja navedene kulture u Hrvatskoj. U sklopu strategije daljnjeg razvoja, nastavljaju s proširenjem proizvodnih kapaciteta i povećanjem operativne učinkovitosti.

Također, u tijeku je priprema projekta za proširenje pogona i implementaciju inovativne proizvodne linije visokofunkcionalnog proteina, čije se pokretanje planira za sljedeću godinu.

Surađuju s više od 500 poljoprivrednika

"Ulaganje u sektor biljne hrane je ključno jer trenutni prehrambeni sustav značajno opterećuje planetarne resurse. Osiguranje održivih izvora proteina za rastuću globalnu populaciju od presudne je važnosti i ključan dio naše strategije učinkovitosti resursa", komentirao je Jacob Frandsen, partner u tvrtki Summa. Naglasio je da su ponosni što podržavaju jednog od pravih inovatora u ovom području.

Inače, iz Nutrisa ističu kako predvode prelazak na zdravu, uravnoteženu i održivu biljnu prehranu inovativnim proizvodima te surađuju s više od 500 poljoprivrednika koji koriste regenerativne prakse i model kružnog gospodarstva. Koristeći visokokvalitetne proteine iz boba i patentirane procese, rade na poboljšanju okusa i nutritivnih profila biljnih mliječnih proizvoda, biljnih mesnih alternativa, sportske prehrane i gotovih jela.

"Akvizicija Nutrisa dio je Summina ulaganja u učinkovitost resursa, a doprinosi i ostvarivanju UN-ovih ciljeva održivog razvoja br. 12 i 13", zaključeno je u priopćenju.


Tagovi

NutriS Farm Novi Senkovac Akvizicija Summa Equity Zvonimir Sedlić Jacob Frandsen Inovacije Održivi razvoj


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

NutriS Farm d.o.o.

Varaždinska 68, 33520 Novi Senkovac, Hrvatska
tel: +385 99 547 6685, e-mail: info@nutris.hr web: http://www.nutris.farm/