Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija
  • 17.07.2023. 16:05
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

Sva proizvodna postrojenja Petrokemije započinju s radom

Raduje nas ponovni početak proizvodnje i s optimizmom se pripremamo za isporuke vlastitog gnojiva za jesensku sjetvu, navode iz tvornice

Foto: Petrokemija d.d.
  • 1.457
  • 74
  • 0

Nakon više od 15 mjeseci zastoja zbog visokih cijena plina i nepovoljnih tržišnih utjecaja, sva proizvodna postrojenja tvornice mineralnih gnojiva Petrokemija d.d. započinju radom, priopćeno je iz tvrtke.

Napominju da su od početka srpnja s radom započela energetska postrojenja, a nakon toga s pripremama za proizvodnju krenulo je postrojenje za proizvodnju amonijaka. Proizvodnja amonijaka uspješno je startala ovaj vikend. 

Postrojenja za proizvodnju finalnih proizvoda Uree, KAN-a i AS gnojiva također će postupno startati s radom do kraja mjeseca.

"Raduje nas ponovni početak proizvodnje i s optimizmom se pripremamo za isporuke vlastitog gnojiva za jesensku sjetvu", poručuju iz Petrokemije. 

Navode i da, nakon što je grupacija Yildirim preuzela upravljanje tvornicom 2. svibnja 2023. godine, unatoč volatilnosti cijena prirodnog plina i teškim uvjetima na tržištu mineralnih gnojiva, a temeljeći svoju odluku na detaljnoj procjeni i cijeneći pozitivan učinak koji bi ona imala na zaposlenike i zajednicu, Uprava je donijela odluku o pokretanju proizvodnje.
 


Tagovi

Petrokemija Početak proizvodnje Ispriuke gnojiva Proizvodnja gnojiva


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr