Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Swaraj traktori
  • 21.09.2023. 18:00

Swaraj predstavio dva modela jeftinog, jednostavnog i retro traktora

Traktori snage 42 i 50 KS odlikuju se poboljšanjima i dizajnom koji podsjeća na sedamdesete godine prošlog stoljeća

Foto: YouTube/Printscreen
  • 14.868
  • 794
  • 0

Indija osim na lokalnom, postaje sve važniji igrač i na globalnom tržištu poljoprivredne mehanizacije. Sigurno su vam poznati njihovi brendovi Mahindra, Solis, Farmtrac, dok se brend Swaraj manje spominje na našem tržištu. Upravo je on predstavio novi model traktora snage od 40 i 50 KS, piše Farmer.

U modi je retro dizajn

Novi Swaraj 744 FE i 855 FE modeli su iz Mera serije. Odlikuju se retro dizajnom koji podsjeća na onaj iz sedamdesetih što je rezultat potražnje tržišta za jednostavnim i jeftinim strojevima za mala poljoprivredna gospodarstva. Za njega je karakteristično da se vrlo malo modernizirao, čak i u dizajnu.

Tvrtka datira iz šezdesetih godina prošlog stoljeća, a proizvodnja je počela 1974. kada je na tržište izašao Swaraj 724, a već sljedeće godine model 735 koji je godinama bio najpopularniji traktor u Indiji.

Garancija 6.000 radnih sati

Najnoviji traktor iz serije Mera, označen je slovima FE, no to je i dalje jednostavan stroj snage 42 i 50 KS. Odlikuju se motorom veće zapremine i okretnog momenta, imaju veću hidrauličnu snagu podizanja, pogon na sva četiri kotača. Garancija im je šest godina ili 6.000 radnih sati.

Cijene se kreću od 7.732 eura za model 744 FE snage 42 KS do 11.142 eura za potpuno opremljen model 855 FE snage 50 KS. No, ne očekuje se njihova prodaja na europskom tržištu. 

Zanimljivo je da su za reklamu angažirali poznatog indijskog igrača kriketa MS Dhoni-ja.


Tagovi

Indija Swaraj Traktor Swaraj traktor Indijski traktor Retro dizajn


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seoske lole #RuralFoto #selo