Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pokušaj privođenja
  • 16.06.2023. 14:20

Talačka kriza u susjedstvu: Mesar zarobio policajce

Nemile scene su započele jutros kada su sudski policajci pokušali privesti vlasnika mesnice, po nalogu Osnovnog suda u Višegradu.

Foto: Dejan Rakita/Pixsell (ilustracija)
  • 1.759
  • 219
  • 0

Prava drama odvija se na području Rudog u susjednoj BiH, gdje su zarobljeni pripadnici Sudske policije, piše Srpskainfo, navodeći kako je u tijeku pravljenje planova za njihovo oslobađanje.

Prijetio oružjem

Nemile scene su započele jutros kada su sudski policajci pokušali privesti vlasnika mesnice, po nalogu Osnovnog suda u Višegradu.

"Nakon što su došli, vlasnik je počeo prijetiti oružjem i zatvorio se u mesnicu, a sudskim policajcima je rekao da je u ogradi struja, pa zbog prijetnji oni ne mogu izaći. Sva ograda je pod naponom", kaže njihov izvor i dodaje da je vlasnik uspio pobjeći kroz zadnji dio i odvesti se do suda u Višegradu, gdje je odmah uhićen.

U međuvremenu, kako kaže, kontaktirana je Žandarmerija iz Foče i oni su na licu mjesta. U mesnici su još radnici koji odbijaju pustiti policajce. Direktor sudske policije RS Željko Dragojević potvrdio je da poduzimaju sve kako bi se talačka kriza što prije okončala.

Za talačku krizu, navodno je odgovaran Vule Arsić kojeg je policija jutros trebala privesti. Iz Policijske uprave Foča su naveli da je V.A. uhićen oko 10.20 sati ispred Osnovnog suda u Višegradu zbog sumnje da je počinio kaznena djela protupravno lišenje slobode i spriječavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

U 8.20 sati dežurna služba PU Foča obaviještena je da su dva lica protupravno lišena slobode od strane V.A. koji ih drži zatvorene o objektu u mjestu Plane, općina Rudo, dok je u ogradi objekta puštena struja čime su spriječeni da izađu iz objekta. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su upućeni policijski službenici", rekla je glasnogovornica PU Foča Svjetlana Govedarica.

Okončana talačka kriza 

Tijekom popodneva, oslobađanjem sudskih policajca koji su od jutros bili zarobljeni u krugu mesnice i klaonice, okončana je talačka kriza.

Direktor Sudske policije Republike Srpske, Željko Dragojević, je potvrdio da su uhićena tri radnika koja su zadržavala policajce. Navodno je prilikom pretresa policija pronašla oružje.


Tagovi

Talačka kriza Mesar Mesnica Policija Zarobljeni policajci Vule Arsić


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.