Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Državni tajnik
  • 18.07.2024. 15:40
  • Grad Zagreb, Zagreb

Tko je Marinko Beljo, novi državni tajnik Ministarstva poljoprivrede?

Četiri državna tajnika sada broji Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva

Foto: AK grafika*
  • 467
  • 0
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva sada ima četiri državna tajnika. Uz već poznate iz prošlog mandata te redova HDZ-a Tugomira Majdaka, Zdravka Tušeka i Mladena Pavića, na zatvorenom dijelu sjednice Vlade, imenovan je i Marinko Beljo iz Domovinskog pokreta. 

Marinko Beljo, rođen 1964., baš kao i aktualni ministar Josip Dabro, bivši je član HDZ-a te su zajedno radili u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Odnosno ondje je bio predstojnik Ureda župana i savjetnik za branitelje. 

Iza sebe ima i funkciju načelnika Tovarnika od 2005. do 2009. godine te je aktualni upravitelj Vrhbosanske nadbiskupije. 

Magistar je ekonomije koji je diplomu stekao u Bosni i Hercegovini. Točnije, kako je pisao Telegram, a tako im je odgovoreno iz Vukovarsko-srijesmke županije, "u osobnom očevidniku službenika priložena je diploma Univerziteta za poslovne studije, Fakulteta za primijenjenu ekonomiju, Banja Luka izdana 22. srpnja 2016."

Prema istoj, tada je završio akademske studije prvog ciklusa na studijskom programu Menadžment i marketing malih i srednjih preduzeća, u trajanju od četiri godine. Uz navedeno, priložena je i diploma o završenom drugom ciklusu studija i stečenom akademskom zvanju master ekonomije – menadžment malih i srednjih preduzeća, s datumom 22. rujna 2017.”.

Isti medij je doznao da je, dok nije diplomirao u BIH, imao srednju stručnu spremu organizatora pruge. 

Više informacija o novom državnom tajniku kao i odgovor kojim će se resorom baviti, obećano nam je iz Ministarstva poljoprivrede. 

Naslovna fotografija: Matija Habljak/PIXSELL, Vrhbosanska nadbiskupija


Tagovi

Marinko Beljo Državni tajnik Ministarstvo poljoprivrede Domovinski pokret Vlada


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tradicionalnu europsku hranu ugrožavaju kukci, biljne alternative i meso iz laboratorija?

Mađarsko predsjedavanje Vijećem EU započelo je 1. srpnja i odmah se uhvatilo u koštac obrane europske kulinarske tradicije. Na inicijativu Budimpešte, danas će 27 minista...

Više [+]