Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine
  • 19.01.2024. 15:00

TotY slavi 25 godina: Uvode se nove kategorije nagrada

Stalna evolucija industrije poljoprivrednih strojeva navela je žiri da glavnu kategoriju, koja je nosila ime nagrade i obuhvaćala ratarske traktore, podijeli u različite kategorije na osnovi snage. Koje su to?

Foto: TotY
  • 385
  • 70
  • 0

Industrija poljoprivrednih strojeva posljednjih je godina doživjela brojne transformacije i okrenula se budućnosti, a zajedno s njom i TotY - Tractor of the Year. Iz ove su organizacije na proslavi 25. godišnjice najavili revolucionanu promjenu u kategorijama nagrada i pokazali na što će se fokusirati sljedećih dvadeset i pet godina.

Noviteti koje možemo očekivati

Stalna evolucija industrije navela je žiri da glavnu kategoriju, koja je nosila ime nagrade i obuhvaćala ratarske traktore, podijeli u različite kategorije na osnovi snage.

Od sada će se TotY HighPower dodjeljivati za one iznad 300 KS, jer su strojevi velike snage zauzeli ključnu ulogu u modernoj poljoprivredi.

Nagrada TotY MidPower za traktore snage od 150 do maksimalno 280 KS imat će u fokusu ravnotežu između snage, svestranosti i efikasnosti, zadovoljavajući različite poljoprivredne operacije.

Za višenamjenske i pomoćne traktore, koji imaju raspon snage od 70 do 140 KS, dodjeljivat će se TotY Utility. Oni se moraju odlikovati maksimalno četverocilindričnim motorom i imati maksimalnu radnu težinu od 9.000 kg.

Kategorija TotY Specialized ostaje posvećena voćarskim, vinogradarskim, planinskim i brdskim traktorima sa preko 40 KS, dok će Sustainable TotY naglasiti ključnu ulogu koju održive prakse igraju u oblikovanju budućnosti poljoprivrede.

Sasvim nova kategorija koja je okrenuta budućnosti je TotYBot. U fokusu su joj robotski traktori opremljeni vučom u tri točke, PTO, bez kabine koji imaju poboljšanu efikasnost, automatizaciju i umjetnu inteligenciju, smanjene troškove rada i optimizirane poljoprivredne operacije.

Dodjela nagrada u studenom

Počevši od sljedećeg izdanja, žiri od 25 europskih novinara vodećih poljoprivrednih medija, među kojima je i Agroklub, će samostalno birati traktore u uži izbor za svaku skupinu. Novouvedene kategorije odražavaju sveobuhvatan uvid u rastuće potrebe poljoprivrednika diljem svijeta čime se želi osigurati da TotY nagrade i dalje budu predvodnik u prepoznavanju izvrsnosti u svijetu poljoprivredne tehnologije koji se stalno mijenja, navode u svom priopćenju. 

Claas Xerion 12.650 Terra Trac je pobjednik izbora za traktor godine - TotY 2024

Svečanost dodjele priznanja će se održati na dan otvaranja sajma poljomehanizacije Eima International, zakazanog za 6. studeni 2024. godine, u Bolonji, Italija. U posebno otvorenom prostoru bit će izloženi svi traktori koji se bore za ovu prestižnu nagradu, a bit će predstavljeni dva puta tijekom dana u revijalnom prikazu.

TotY i proizvođač guma BKT, potvrdili su svoje dugogodišnje partnerstvo službenom obnovom ugovora o sponzorstvu za naredne 4 godine. Ova vrlo pozitivna suradnja označava trajnu predanost obiju kompanija u području industrije poljoprivrednih traktora, zaključuju u priopćenju. 


Tagovi

TotY Tractor of the Year Traktor godine TotYBot Kategorije nagrada Nove kategorije


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Partner