Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prometna nesreća
  • 18.06.2024. 11:15
  • Ličko-senjska, Prozor, Otočac

Tragedija: Vozač (50) smrtno stradao u prevrtanju traktora

Vozač je od posljedica prometne nesreće preminuo na mjestu događaja, objavila je policija.

Foto: depositphotos/HappyLenses (ilustracija)
  • 662
  • 48
  • 0

Prevrtanje traktora uzelo je još jedan život. 

Kako je objavila Policijska uprava ličko-senjska, jučer, 17. lipnja u 15:15 sati, u Prozoru, na neoznačenoj lokalnoj cesti, dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom.

Opisuju da se nesreća dogodila kada je 50-godišnjak iz Otočca, bez položenog vozačkog ispita upravljao traktorom gospićke registracijske oznake za koji je bio priključen radni stroj, kosa, te je sletio udesno izvan kolnika i udario u kamen.

"Zatim se vratio na kolnik i sletio ulijevo izvan kolnika i udario u stablo, nakon čega je došlo do prevrtanja traktora. Vozač je od posljedica prometne nesreće preminuo na mjestu događaja", stoji u izvješću o tragediji. 

Policija je zbog tragedije i činjenice da su u jeku poljoprivredni radovi, dodatno upozorila sve sudionike na obvezu pridržavanja svih odredbi prometnih propisa, a osobito na potrebu povećanja sigurnosti prilikom korištenja/upravljanja radnih strojeva odnosno traktora  

Savjetuju da: 

  • procijenite osobno iskustvo u upravljanju traktorom, budite svjesni potencijalnih opasnosti i predvidite kako ih izbjeći,
  • na traktoru bude ugrađena sigurnosna kabina ili okvir koji štiti vozača od ozljeda u slučaju prevrtanja,
  • dobro upoznate karakteristike traktora u smislu predviđenih vozila za vuču, ne koristite improvizirane prikolice; pravilno i sigurno priključite oruđa i priključna vozila prigodom priključenja izmjenjivih oruđa na traktoru (kopačica, kosilica, malčer, prikolica, plug, freza, sijačica, sakupljač sijena) postupajte krajnje oprezno,
  • upoznate se s karakteristikama poljskih i šumskih putova, vodite računa o obliku i vrsti terena (uzbrdica i nizbrdica, nagibi uz rubove…)
  • poučite ukućane pa i osobe s kojima se obavlja posao kako sigurno isključiti traktor i priključne uređaje. 

Tagovi

Tragedija Smrtno stradanje Nesreća Traktor Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto
#priroda
Divna slavonska polja