Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lovol
  • 23.05.2024. 10:30

Traktor Lovol susjedi najviše uvoze, sada premijerno predstavljen model P 4110

U kategoriji od 110 konjskih snaga Lovol P 4110 namijenjen je za sve radnje u polju, ovisno o veličini gospodarstva, kažu zastupnici.

Foto: Sofija Knežević
  • 12.676
  • 642
  • 0

Traktor najnovije generacije Lovol P 4110 svoju premijeru ima na novosadskom Sajmu poljoprivrede. Atraktivan izgledom, efikasnih performansi, najnoviji je adut Mehanizacije Trgomen koja već 18 godina zastupa ovaj kineski brend proizvođača mehanizacije.

"Riječ je o traktoru četvrte generacije koji predstavlja revoluciju u ovom polju", kaže menadžer prodaje Jovan Ristić.

Izloženi model već je prodan, a svojim moćnim izgledom privlači pažnju posjetitelja sajma. Njegov uvoz u Srbiju počeo je u veljači ove godine, a za sada su prodana četiri ovakva traktora.

Ristić predstavlja performanse novog traktora (foto: Dinka Bogunović)

"Do sada smo se pridržavali isključivo mehanike, a sada prvi put imamo traktor koji ima svoje računalo i zahtijeva dijagnostiku prilikom servisiranja. Ima elektro reverzer, mjenjač s električnim kvačilom, nema više klasičnu Bosh pumpu već elektronske dizne, injektore."

Vuče ozbiljne priključke

U kategoriji od 110 konjskih snaga Lovol P 4110 namijenjen je za sve radnje u polju, ovisno o veličini gospodarstva. 

"Ovo je traktor koji nosi trobrazni plug, ozbiljna teška oruđa, a najviše je namijenjen za srednja gospodarstva", precizira naš sugovornik.

Sve je maksimalno automatizirano i sve se uključuje na gumb: od kardana, prednje vuče, vratila, blokade diferencijala i biranja brzina.

Sve je automatizirano (foto: Sofija Knežević) 

"Sve to olakšava poslove, a udobnost je maksimalna. Tehnologije su sve bolje i bolje kada je u pitanju Lovol. Do sada smo prodavali traktore do 130 konjskih snaga i šest cilinadara, novina je da polako ulazimo u prodaju većih traktora do 200 i 240 konjskih snaga."

Najvažnija je podrška kupcu

U Mehanizaciji Trgomen očekuju da će u ovoj godini prodati između 400 i 500 traktora. Ipak, Ristić napominje da to nije najvažnije.

"Postprodaja i održavanje mehanizacije su najbitniji segment ovog posla, a tu smo prepoznatljivi. Imamo ozbiljnu servisnu mrežu i trudimo se biti dostupni korisnicima u svakom trenutku. Ako nemate dobro organiziranu logistiku i niste opskrbljeni rezervnim dijelovima, nemate dovoljno obučenih majstora, onda ni prodaja na vrijedi", izričit je on.

Maksimalna udobnost 

Poljoprivredni sajam je, napominje, svakako važan u marketinškom smislu.

"Posjećenost je dobra, ima puno izlagača. Važan nam je sajam, zato smo tu svake godine."

Lovol se najviše uvozi u Srbiji

Tijekom 2023. godine u Srbiju je uvezeno najviše Lovol traktora, čak 327. Zašto su sve popularniji na njihovim njivama?

"Na to najviše utječe odnos kvalitete i cijene, kao i ozbiljnost servisa, dostupnost rezervnih dijelova. Veliko zanimanje vlada i za naš model kombajna Lovol GM 100 koji je imao premijeru na prošlogodišnjem sajmu i prodaja je krenula vrlo ozbiljno", zaključuje.


Tagovi

Mehanizacija Trgomen Lovol P 4110 Traktor od 110 konjskih snaga Jovan Ristić Poljoprivredni sajam Kombajn Lovol GM 100


Autorica

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".