Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Reversible 7286
  • 02.04.2023. 18:00

Traktor s jednim kotačem i gusjenicama - je li ovo dizajn budućnosti?

Jedinstven dizajn traktora s jednim kotačem i gusjenicom na jednoj šasiji daje mnoge prednosti.

Foto: YouTube/Printscreen
  • 6.471
  • 395
  • 0

Traktor Reversible 7286 s jednim kotačem i gusjenicama jedinstven je i neobičan dizajn, opisuje Agrarheute. Ideja Vincenta Peuviona za sada ostaje u domeni virtualnog. Ovaj francuski inženjer, koji potječe iz poljoprivredne obitelji, ima fokus na razvoju praktičnog mehaničkog dizajna.

Prije nekoliko godina bio je uključen u razvoj kipera od posebno elastičnog čelika za renomiranog francuskog proizvođača. Ovaj rad je nagrađen srebrnom medaljom na SIMA Innovation Awards.

Jedan traktor s dvije šasije

Sada je u svom dizajnerskom uredu Aarmattan u Maninghemu, u sjevernoj Francuskoj, blizu Calaisa, stvorio dizajn dvije varijante šasije u jednom traktoru.

"Moja strast za stvaranjem, izumom i crtanjem inspirirala me da radim na razvoju novog tipa koncepta poljoprivrednog traktora u posljednjih nekoliko godina", izjavio je Peuvion. Ističe da mu je ideja bila stvoriti traktor s dvije šasije koji bi se odlikovao maksimalnom vučom i dobrom upravljivosti.

Ideja je da traktor ima na prednjem dijelu kotač, a na zadnjem gusjenice. Po potrebi kotač se podiže i tada se traktor kreće samo pomoću dvije gusjenice, što mu daje ogromnu vučnu snagu kada se kreće pravolinijski. Za postizanje bolje upravljivosti i izbjegavanje prepreka prednji kotač se spušta, a istovremeno se podiže prednji dio gusjenica.

Izuzetna manevarska sposobnost

Ovakav pristup dizajnu daje traktoru izuzetnu manevarsku sposobnost. Dimenzije su mu 820 cm dužina, 380 cm je visine i 350 cm širine. Mogao bi se voziti s i bez kabine, autonomno. Za pogon su odgovorni motori snage između 400 i 800 KS i dva nezavisna, elektronski kontrolirana varijabilna mjenjača.

Oni također služe kao kočnice za upravljanje trakama. Kabina se može rotirati za 360 stupnjeva što omogućava upravljanje u oba smjera.

Pogledajte kako izgleda ovaj jedinstveni dizajn "traktora budućnosti":



Tagovi

Traktor Dizajn traktora REVERSIBLE 7286 Gusjenice Vincent Peuvion Jedan kotač


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto
#priroda
Divna slavonska polja