Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreća
  • 24.08.2023. 13:30
  • Međimurska, Donji Vidovec

Traktorist pod utjecajem alkohola usmrtio biciklista

Biciklist se kretao prometnom trakom namijenjenom za vozila iz suprotnog smjera. Traktoristu je bila ukinuta vozačka dozvola, a vozilu istekla prometna dozvola.

Foto: PU međimurska
  • 669
  • 66
  • 0

Prometna nesreća u kojoj je nažalost, smrtno stradao 49-godišnji biciklist dogodila se jučer, 23. kolovoza nešto prije 19 sati u Donjem Vidovcu, izvijestila je Policijska uprava međimurska. 

"Upravljajući kolnikom Ulice Augusta Šenoe, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,94 g/kg, 56-godišnji vozač traktora s pridodanom priključkom (cisternom), čakovečkih registarskih oznaka, nije se kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika tako da s obzirom na brzinu kretanja i uvjete prometa te na stanje i osobine ceste (zavoj) ne ugrožava druge sudionike u prometu", navode iz policije.

Zbog opisane situacije prednjim je dijelom traktora udario u prednji dio bicikla. Biciklist se u opisanom trenutku kretao iz suprotnog smjera te prometnom trakom namijenjenom za vozila iz suprotnog smjera. Nakon udara došlo je do njegovog pada na kolnik i pregaženja bicikla.

Provjerama putem evidencija vozila i vozača MUP-a utvrđeno je kako je 56-godišnjem vozaču traktora ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, dok vozilo kojim je upravljao u trenutku nesreće nije bio osiguran te je isteklo važenje prometne dozvole.   

Traktorist oduzeo prednost - poginuo mladić na motoru

Zbog obavljanja očevida od 19:30 sati do 23:55 sati za sav promet bio je zatvoren dio Ulice Augusta Šenoe u Donjem Vidovcu te se promet odvijao okolnim ulicama.

Protiv 56-godišnjeg vozača traktora zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će kaznena nadležnom državnom odvjetništvu te će se predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.


Tagovi

Nesreća Traktor Biciklist PU međimurska


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB