Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrorocks 2024
  • 27.09.2024. 13:10
  • Osječko-baranjska, Osijek

Traži se puno: Radno mjesto 'poljoprivrednik' nikada nije bilo kompleksnije

Nije lako biti profitabilan u poljoprivredi. S manje znanja i vještina moguće je naći puno bolje plaćene poslove, pa se pitamo tko će nam sutra proizvoditi hranu i kojim tehnologijama.

Foto: Bernd Weißbrod/DPA/Pixsell
  • 2.249
  • 168
  • 0

Posao poljoprivrednika u današnje vrijeme nije nimalo jednostavan. Štoviše i dapače, iznimno je kompleksan, stoga ne čudi da broj poljoprivrednika opada diljem Europe.

Uz resurse - zemljište i stoku on mora imati brojne alate, mehanizaciju, ali i široka znanja i vještine. Mora znati upravljati strojevima i ljudima, mora imati strojarske kompetencije, ali i rukovati pesticidima. Mora razumjeti hranidbu životinja, kao i osnove veterine. Mora svladati osnove digitalne pismenosti i zakonodavne okvire, računovodstva i financija, a poželjne su i upravljačke sposobnosti.

A gdje su još strani jezici, fleksibilnost u pogledu radnog vremena, uvijek upitni godišnji odmori. 

Pa ćudljivo tržište? Nije lako danas biti profitabilan u poljoprivredi.

S manje znanja i vještina moguće je naći puno bolje plaćene poslove, što vidimo u izborima nadolazećih generacija.

Ljubav prema poljoprivredi i selu nije jamstvo uspjeha. Ona neće platiti račune, slati djecu na fakultete.

Kako biti poljoprivrednik u budućnosti, doznajte na konferenciji AgroRocks, mjestu transfera znanja i vizija u proizvodnji hrane.

U idući petak dođite u Osijek

Već četvrtu godinu za redom, u srcu domaće proizvodnje hrane, raspravljamo o budućnosti agrara i razvoju ruralnih prostora s aspekta novih tehnologija i agrarnih politika.

Konferencija o novim tehnologijama u poljoprivredi - AgroRocks 2024 održat će se u Gospodarskom centru u Osijeku, 4. listopada 2024. te okupiti više od 300 sudionika.

Tu će se susresti proizvođači hrane, poduzetnici, tehnološke kompanije, političari i znanstvena zajednica. Održat će se brojne prezentacije i paneli, na kojima ćemo imati priliku čuti 30-ak stručnjaka iz različitih branši.

Program AgroRocks 2024

U četiri panel rasprave na teme ratarstva, stočarstva, voća i povrća te vina razgovarat ćemo o budućnosti proizvodnje. U predavaonicama Gospodarskog centra odvijat će se radionice i poslovni sastanci.

Konferenciju će voditi i moderirati iskusni novinari: Jelena Pajić Ćulibrk (HRT), Domagoj Novokmet (N1), Mia Biberović (Netokracija), Martin Vuković (Hrvatski radio), Davor Lončarić (HRT) i Leticija Hrenković (Agroklub).

Finale RuralFoto izbora za najbolje ruralne fotografije

Bit će to prilika za umrežavanje poljoprivrednika, kojega će provoditi stručnjaci iz Inovacijskog centra Nikola Tesla.

Za one koji planiraju umirovljenje i mlade poljoprivrednike, održat će se besplatna radionica oko podrške u tranziciji poslovanja.

Hrvatska zajednica županija će na AgroRocksu održati sjednicu Radne skupine za poljoprivredu i ruralni razvoj s nadležnim županijskim pročelnicima, a Društvo agrarnih novinara Hrvatske dodijeliti nagradu za komunikatora godine iz redova znanstvene zajednice.

U popodnevnom dijelu konferencije održat će se finale RuralFoto 2024 izbora za najbolje ruralne fotografije, s izložbom radova i uručenjem nagrada najboljim autorima. 

PARTNERI projekta: CROBOHUB++Novocommerce International d.o.o.NutriS d.o.o.KWS Sjeme d.o.o.Hrvatske šumeKING ICTAgro Invest Grupa d.o.o.Podravka d.d.Enna Fruit d.o.o.Georg d.o.o.Europska komisijaRIBESTuristička zajednica Osječko-baranjske županijeHrvatska zajednica županija

Organizatori konferencije AgroRocks 2024 su informacijski sustav Agroklub i Društvo agrarnih novinara Hrvatske, uz podršku Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Hrvatske poljoprivredne komore i Osječko-baranjske županije.

AgroRocks starta za 7 dana, a moći ćete ga pratiti i uživo. Evo linka za livestream.

Ako želite sudjelovati na AgroRocksu još stignete nabaviti ulaznice preko sustava Eventim.

Kako je bilo lani pogledajte u videu:


Tagovi

RuralFoto 2024 AgroRocks 2024 Nove tehnologije Poljoprivrednik


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

AgroRocks

31000 Osijek, Hrvatska
e-mail: info@agroklub.hr web: https://www.agrorocks.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi se divimo ljepoti prirode koja nas okružuje, a isto tako i obrađenim plodnim livadama i oranicama. Svakog nas proljeće oduševe bojama i mirisima.
#RuralFoto #Priroda