Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nevrijeme
  • 14.07.2023. 08:40

Tuča poharala kopneni dio Hrvatske - nastale su ogromne štete

Neviđene štete na usjevima nastale su tijekom jučerašnje tuče koja je poharala dijelove Hrvatske.

Foto: Karolina Rastija/Marko Brkanić
  • 7.033
  • 492
  • 0

Snažno nevrijeme i tuča jučer su pogodili kopneni dio Hrvatske. Kako je objavilo Ravnateljstvo civilne zaštite, tuča je padala na području Krapinsko-zagorske županije, Osječko-baranjske, u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji te Virovitičko-podravskoj.

Ogromne štete nastale su na poljoprivrednim usjevima, voćnjacima, povrtnjacima i imovini. U Osječko-baranjskoj županiji je bila toliko jaka da je oštetila fasade, krovove i automobile. Zahvatila je područje gradova Osijek, Valpovo i Donji Miholjac te općine Podravska Moslavina, Viljevo, Petrijevci, Jagodnjak, Bilje i Darda.

"Snažno nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom, ponegdje i veličine oraha, zahvatilo je u popodnevnim satima područje Virovitice i okolice, općine Suhopolje i Sopje te Gornjeg Miholjca", navodi Ravnateljstvo civilne zaštite. Ondje je vjetar lomio grane, rušio drveće, stvorio štete na plastenicima i gospodarskim objektima te prouzrokovao privremene zastoje na prometnicama. 

U Bjelovarsko-bilogorskoj je kratkotrajno olujno nevrijeme prouzročilo rušenje stabla na privatne posjede i prometnice, potrgao električne kablove te prekid u opskrbi električnom energijom.


Fotoprilog


Tagovi

Tuča Štete Ravnateljstvo civilne zaštite Nevrijeme Led Oštećeni usjevi


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.