Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Oluja
  • 20.07.2023. 08:30

Tuga i teški prizori: Orkanski vjetar uzeo četiri života, odnio i krov farme muznih krava

Nisu zbrojene ni štete prethodnog nevremena, a novo je poharalo kontinent.

Foto: Helena Kostić/Press032
  • 1.860
  • 93
  • 0

Tri smrtno stradale osobe, dvije u Zagrebu, jedna u Cerniku te više od 60 ozlijeđenih, tragičan je ishod nevremena koji je jučer poharao kontinentalnu Hrvatsku. 

Prema izvješću Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a, uz Zagreb iz kojega i dalje stižu apokoaliptične fotografije, oluja je nanijela ogromne štete u čak 14 županija!

Naglo je zahvatilo prvenstveno županije koje graniče s Republikom Slovenijom (Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku, Karlovačku), a zatim se proširilo i na područje Međimurske, Sisačko-moslavačke, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije te se nastavilo kretati prema županijama na istoku zemlje i to Požeško-slavonskoj, Virovitičko-podravskoj, Osječko-baranjskoj, Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Sinoć u večernjim satima ne tako jako nevrijeme zahvatilo je i područje Istarske i Primorsko-goranske županije.

Teški prizori dolaze iz doslovno svih dijelova ovih županija koje se s nevremenima nose već duže vrijeme. Oštećeno je više od 2000 objekata (stambenih, gospodarskih i dr.) te veći broj vozila. 

Naravno, poljoprivredne kulture teško su i ovaj put stradale, a štete zbrajaju i farme. Kako je zabilježio press032 s farme muznih krava Dišinac u Starim Mikanovcima, orkanski je vjetar odnio krov. 

Teško stradala farma - krave pod vedrim nebom, upitno što će biti s mlijekom

Kiša s mogućim pljuskovima očekuje nas danas, a kako je najavio Državni hidrometeorološki zavod, u petak, osobito od sredine dana raste vjerojatnost za lokalno izraženije pljuskove i grmljavinu.

"Ponegdje je izgledno grmljavinsko nevrijeme uz prolazno jak i olujni vjetar", navodi DHMZ

Štete će sigurno biti milijunske, a još nisu zbrojene ni one od prošlog potopa. Tuga, ogromna tuga.

U međuvremenu, Hrvatska vatrogasna zajednica javila je jutros novu tragičnu vijest. 

Pripadnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tovarnik Zvonko Drmić preminuo je 19. srpnja u večernjim satima za vrijeme obavljanja vatrogasne intervencije u sanaciji posljedica nevremena koje je pogodilo Vukovarsko-srijemsku županiju.

HVZ i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izražavaju iskrenu sućut obitelji i kolegama preminulog vatrogasaca.

Sućut obitelji i prijateljima i u naše ime. 

Ogromne štete broji i obitelj Zdunić - orkanski vjetar poharao farmu s 500 goveda

Teško je diljem zemlje, kakvo je stanje kod vas? 


Tagovi

Olujno nevrijeme Orkanski vjetar Štete Farma muznih krava Poljoprivredne kulture Tragedija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).