Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 15.06.2023. 11:15
  • Međimurska, Podturen

Tuga na OPG-u, izgorjelo im 160 bala sijena i slame - netko je namjerno izazvao požar?

Očevid bi trebao utvrditi uzroke požara. Sumnja se da je podmetnut, a Općina Podturen objavila je i opis osumnjičenog muškarca.

Foto: Fb/Općina Podturen
  • 785
  • 39
  • 0

Čak 130 uskladištenih bala sijena te 30 bala slame u vlasništvu 56-godišnjaka, izgorjelo je jučer u Podturnu. 

Prema podacima Policijske uprave međimurske, požar se dogodio u srijedu, 14. lipnja oko 17:20 sati, na livadi između nasipa rijeke Mure i Tratne ulice. 

Ugasili su ga pripadnici lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava te JVP-a Čakovec, a tijekom požara nije prijetila opasnost od njegovog daljnjeg širenja s obzirom da u neposrednoj blizini nema građevinskih objekata, kao ni drugih zapaljivih površina.

Navode i da mjesto događaja osiguravaju policijski službenici te povremenim obilascima i pripadnici DVD-a Podturen, dok će se očevid obaviti tijekom današnjeg (15. lipnja) prijepodneva.

Kako je na svojoj facebook stranici objavila Općina Podturen, riječ je o sijenu i slami obiteljskog gospodarstva Kukovec koje ga je pripremilo za svoju stoku. Požar je, sumnja se, podmetnut, a traži se muškarac visok oko 180cm, crne kose koji je imao obučenu bijelu majicu sa plavim prugama. Viđen je kako trči prema Muri.

"Molim sve mještane koji iz ovog opisa mogu prepoznati ili imaju saznanja o počinitelju da jave Policijskoj upravi Međimurskoj ili Općini", napisali su. 


Tagovi

Požar Izgorjele bale sijena Izgorjele bale slame Šteta Vatrogasci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ljepota i moć prirode.