Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 07.11.2023. 10:30

U Agronet stigle obavijesti o provođenju poljoprivredne aktivnosti - evo što znače

Dodatno pojašnjenje što u slučaju da nije vidljiva propisana poljoprivredna aktivnost, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Foto: Depositphotos/bilanol.i.ua
  • 19.420
  • 1.007
  • 2

"Automatskom procjenom satelitskim podacima na parcelama nije vidljiva propisana poljoprivredna aktivnost", obavijest je pristigla korisnicima putem Agronet sustava iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR).

Sada su pojasnili što poruka znači. Kako navode, poljoprivrednici kod kojih automatskom procjenom satelitskim podacima na parcelama koje su navedene u obavijesti nije vidljiva propisana poljoprivredna aktivnost, bit će predmet dodatne ekspertne procjene.

Ako niste obavili aktivnosti izbjegnite kazne

Nadalje, kako poljoprivrednik nije obavio poljoprivrednu aktivnost, kako mu se ne bi obračunale administrativne kazne, na Jedinstvenom zahtjevu za 2023. godinu može odustati od navedenih parcela do 15. studenoga 2023. godine.

"Ako ju je obavio u propisanom roku, djelatnici APPRRR-a će drugim raspoloživim podacima provjeriti poljoprivrednu aktivnost korisnika ili će ga zatražiti dostavu dokaza o obavljenoj npr. dokazivanje aktivnosti putem AgroGTF fotografija", dodali su u objašnjenju.

Kako pronaći parcele u Arkodu?

U slučaju utvrđene nesukladnosti, poljoprivrednik će, kažu, o tome biti obaviješten odabranim načinima komunikacije (e-mail, Agronet ili SMS) te će mu biti dostavljen i izvještaj o provedenoj kontroli na koji će imati mogućnost prigovora.

Također napominju da se u Agronet sustavu, u kartici Obavijesti, nalazi obavijest s ID ARKOD parcela i domaćim imenom kako bi se poljoprivrednici mogli lakše snaći.

Ukoliko zbog nekog razloga ne mogu sami pristupiti Agronet-u, korisnici se za pomoć mogu obratiti podružnici Agencije prema mjestu prebivališta nositelja gospodarstava.


Tagovi

APPRRR Satelitski podaci Poljoprivredna aktivnost Obavijest Arkod


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ja sam budući "Kapitalac". #RuralFoto #životinje