Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Carinska uprava
  • 10.07.2024. 14:35
  • Primorsko-goranska, Rijeka

U automobilu imao 350 litara rakije, ne i dokumentaciju

Pronađena roba je oduzeta, a uz kaznu, nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za donošenje rješenja o naknadnom obračunu trošarine na jaka alkoholna pića.

Foto: Carinska uprava
  • 471
  • 50
  • 0

Čak 14 PVC spremnika, pojedinačne zapremine 25 litara, ispunjenih s ukupno 350 litara rakije, a bez prateće dokumentacije, pronašli su carinski službenici Službe za mobilne jedinice Rijeka u osobnom automobilu hrvatskog građanina kojeg su zaustavili u neposrednoj blizini Kikovice. 

Do otkrivanja i zapljene žestokog alkoholnog pića došlo je u ponedjeljak, 8. srpnja, tijekom provođenja pojačanih mjera nadzora.

"Kako okrivljeni nije registriran kao mali proizvođač jakog alkoholnog pića, navedenom radnjom počinio je prekršaj opisan u članku 133. stavak 1. točka 3. Zakona o trošarinama jer je nezakonito posjedovao i prevozio predmete oporezivanja na koje sukladno odredbama ovog zakona nije obračunata i plaćena trošarina", opisuju.

Nezakonito je posjedovao i prevozio predmete oporezivanja, opisuje Carinska uprava 

Stoga će istom biti izdan prekršajni nalog s predviđenom novčanom kaznom u iznosu od 5.100 eura.

Navode i da je pronađena roba oduzeta, a nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za donošenje rješenja o naknadnom obračunu trošarine na jaka alkoholna pića u iznosu od 1.114,87 eura.


Tagovi

Rakija Carinska uprava Nezakonito Zapljena Novčana kazna


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poljskim putem do unedogled