Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razminiranje
  • 08.12.2015. 20:15

U nemetinskom polju pronašao minu

U Nemetinu blizu Osijeka, jučer oko 11 sati na oranici prilikom obrade tla 54-godišnji poljoprivrednik je pronašao protutenkovsku minu.

Foto: hcr.hr
  • 176
  • 24
  • 0

Prema pisanju portala Osijek031, u Nemetinu blizu Osijeka, jučer oko 11 sati na oranici prilikom obrade tla 54-godišnji poljoprivrednik je pronašao protutenkovsku minu. Na sreću, nije bilo ozlijeđenih. Odmah je pozvao policiju te je na mjesto pronalaska izašao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je predmetnu minu uništio.

Unatoč brojnim akcijama razminiranja poljoprivrednih površina, često sufinanciranih od strane županija, poljoprivrednici se i dalje suočavaju s opasnošću koja vreba ispod zemlje već 20-tak godina.

Do 2017. bez mina

Iako se naporno radi kako bi se područje Osječko-baranjske županije u potpunosti očistilo od mina, i dalje moramo biti oprezni kada silazimo s ceste u polje, ističu u MUP-u.

Poljoprivredne površine na području Osječko-baranjske županije uskoro će biti u cijelosti očišćene od mina. Ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, Dražen Jakopec i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić u rujnu su potpisali ugovore s dvije tvrtke koje će do kraja ove godine raditi na pretraživanju i razminiranju poljoprivrednih zemljišta u ovoj županiji.

Foto: hcr.hr


Tagovi

Razminiranje Oranica MUP Mine Poljoprivredne površine


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto #zivotinje #Lika
Naši🐎🐎 HH-ovci i 👑car 🐕Medo😍