Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna politika
  • 20.08.2013.

Udruživanje jedini opstanak poljoprivrede

Udruživanje poljoprivrednih privatnih tvrtki iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH znači opsatanak poljoprivredne proizvodnje

Foto: RGBStock.com
  • 525
  • 27
  • 0

Prema mišljenju Damira Navotnya proces udruživanja velikih poljoprivrednih privatnih tvrtki iz susjednih zemalja, nužan je za opstanak poljoprivrede.

Proces udruživanja trebale bi iskoristiti poljoprivredne tvrtke iz Slavonije i Vojvodine, kako bi stekle uvjete da podignu produktivnost, te da konkuriraju na europskom i svjetskom tržištu poljoprivrednih proizvoda.

Hrvatski i srpski poljoprivrednici do sada su uglavnom orijentirani na proizvodnju pšenice, kukuruza, soje i drugih ratarskih kultura, imajući u vidu da se ti proizvodi uzgajaju mahom na malim poljoprivrednim površinama, te da taj daju nizak financijski učinak, pa otuda i trenutni prosvjedi hrvatskih poljoprivrednikaka koji nisu zadovoljni razinom potpora, a ni otkupnom cijenom pšenice.

U razvijenim zemljama poljoprivrednici uzgajaju ratarske kulture na znatno većim površinama uz pomoć modernizirane poljoprivredne mehanizacije, a time raste i dobit poljoprivrednika.

Hrvatska vlada ulagala je u prosjeku oko pola milijarde eura u poljoprivredni proračun zemlje, a ni to nije pomoglo razvoju hrvatskog agrara.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

Poljoprivredna proizvodnja Poljoprivredna politika Udruživanje Damir Novotny Otkupna cijena

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...