Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razminiranje
  • 03.07.2017. 18:00

Uklanjanje mina sa šumskih površina uz granicu s BiH

Sutra počinje projekt razminiranja područja uz granicu s Bosnom i Hercegovinom u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Foto: Bigstockphoto/kanzefar
  • 1.722
  • 111
  • 0

Sutra počinje projekt razminiranja područja uz granicu s Bosnom i Hercegovinom u Sisačko-moslavačkoj županiji. Projekt vrijedan 4.567.059 eura sufinanciran je sredstvima Europske unije u okviru programa IPA komponenta I - Pomoć u tranziciji i jačanje institucija za 2012. godinu u iznosu od3.882.000 eura, a obuhvaća ukupno 3.867.463 četvorna metra minski sumnjivog područja u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Sisačko - moslavačka županija ima 75,2 četvorna kilometra minski sumnjivog područja, koje se proteže kroz 10 gradova i općina. Ovaj projekt obuhvaća dva zasebna projekta razminiranja na području Sisačko - moslavačke županije kojima će se razminirati šumske površine i putovi uz državnu granicu ukupne površine 3,9 četvornih kilometara.

Realizacija ovog projekta doprinijet će stvaranju preduvjeta za bolji i učinkovitiji nadzor i kontrolu državne granice s Bosnom i Hercegovinom, povećati sigurnost djelatnika granične policije pri provedbi preventivnih mjera sprječavanja ilegalnih aktivnosti u pograničnom području te omogućiti učinkovito funkcioniranje relevantnih službi na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom.

Svečanosti početka razminiranja prisustvovat će i ministar Tomislav Tolušić koji će govoriti o važnosti razminiranja za razvoj gospodarstva i korištenju sredstava Europskog fonda za ruralni razvoj u razminiranju poljoprivrednog zemljišta.

Foto: Bigstockphoto/kanzefar


Tagovi

Razminiranje Tomislav Tolušić Sisačko-moslavačka županija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...