Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • MHP
  • 29.08.2024. 14:00

Ukrajinska kompanija MHP nastavlja investirati u hrvatsku prehrambenu industriju

U Hrvatskoj razvijaju i projekt uzgoja pilića na području Siska koji ima potencijal gospodarski potaknuti to područje zemlje i povećati izvozni kapacitet domaće prehrambene industrije

Foto: 404 agencija
  • 177
  • 80
  • 0

Predstavnici najvećeg ukrajinskog proizvođača mesa brojlera MHP - međunarodne prehrambene i agrotehnološke kompanije na čelu s Yuriyem Kosyukom, njenim osnivačem i glavnim izvršnim direktorom prezentirali su dosadašnje investicije kompanije u Hrvatsku predstavnicima Vlade Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.

Pritom su, stoji u priopćenju, potvrdili zainteresiranost za nastavak investicija u podizanje kapaciteta domaće poljoprivrede i prehrambene industrije te jačanje održivosti proizvodnje hrane u zemlji.

Istaknuli su kako je preuzeta kompanija Toni, jedna od vodećih domaćih tvrtki u području otkupa, sušenja i skladištenja žitarica, a Hrvatsku su odabrali i za otvaranje potpuno novog proizvodnog pogona za proizvodnju hrane za kućne ljubimce.

Projekt uzgoja pilića na području Siska

U Hrvatskoj razvijaju i projekt uzgoja pilića na području Siska koji ima potencijal gospodarski potaknuti to područje zemlje i povećati izvozni kapacitet domaće prehrambene industrije.

Inače, MHP je međunarodna prehrambena i agrotehnološka kompanija koja ima preko 32.000 zaposlenika i svoje proizvode izvozi u više od 70 zemalja diljem svijeta. "U Hrvatskoj smo od 2019. godine, od kada smo prisutni na tržištu kroz vlasništvo nad Perutninom Ptuj i PP Pipo Čakovec, ukupno investirali 44,5 milijuna eura", zaključili su.


Tagovi

MHP Međunarodna prehrambena i agrotehnološka kompanija Investicije u Hrvatsku Uzgoj pilića Sisak


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Za status u krdu bitan je stav, ali treba imati i velika “muda” #RuralFoto