Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EPPO
  • 14.06.2024. 08:15
  • Međimurska, Čakovec

Ured europskog javnog tužitelja u Vajdi, sumnja se na subvencijsku prijevaru

Akcija se provodi prema više hrvatskih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili subvencijske prijevare u vrijednosti više milijuna eura, objavio je EPPO

Foto: Robert Anić/PIXSELL
  • 380
  • 44
  • 0

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu provodi hitne dokazne radnje u više hrvatskih županija zbog sumnji na subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprava. 

Hitne dokazne radnje, naveli su, rezultat su kriminalističke istrage koju provode u suradnji s Policijskom upravom međimurskom na čijem se području i nalazi tvrtka u čije su sjedište poslali policiju.

Kako je objavio N1, riječ je o tvrtki Vajda iz Čakovca, a akcija se prema šturom opisu Ureda, provodi prema više hrvatskih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili subvencijske prijevare u vrijednosti više milijuna eura te krivotvorenje isprava, na štetu financijskih interesa Unije.

Ova je televizija dobila i komentar iz Mesne industrrije Vajda, koja je još od 2015. dio Grupe Pivac.

Između ostalog, naveli su da će kao i obično postupati u skladu s važećim zakonima. Predočit će svu dokumentaciju, a i u interesu Društva je da se čim prije utvrdi činjenično stanje. 


Izvori

N1


Tagovi

Europski tužitelj EPPO Subvencijske prijevare Sumnja Mesna industrija Vajda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pogled kroz prozor. #RuralFoto #selo