Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 27.03.2016. 16:30

Uskoro i plan natječaja ruralnog razvoja!

Uskoro će biti objavljen plan natječaja za ovu godinu, javljaju iz Sektora za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj pri Ministarstvu poljoprivrede.

Foto: simazoran/bigstockphoto.com
  • 1.968
  • 100
  • 0

Uskoro će biti objavljen plan natječaja za ovu godinu, javljaju iz Sektora za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj pri Ministarstvu poljoprivrede. "Sve o mjerama koje su dio Programa ruralnog razvoja možete saznati na našim stranicama", upućuje korisnike Nada Trgovčević-Letica, načelnica sektora.

Ulaganja su nužna za opstanak

"Riječ je o potpori od 15 tisuća eura, to je mrvica, ali nama znači puno jer nam je ovo ulaganje prevelik financijski ulog, a okolnosti na tržištu su takve da je ulaganje neizbježno", govori Dražen Šklerar koji se bavi proizvodnjom cvijeća, a želi proširiti proizvodnju pa je prijavio projekt na jedan od natječaja ruralnog razvoja. Teško je konkurirati uvoznoj robi, čak i u ovom dijelu poljoprivredne proizvodnje.

Priča je ista gotovo u svim sektorima, uvoznici imaju jeftiniju proizvodnju i jeftiniji proizvod, a domaći proizvođači muku muče bez ikakvog poticaja države uz visoke cijene repromaterijala. Zaključak do kojeg su došli poljoprivrednici i razvojne agencije i konzultanti je da hitno treba smanjiti administracijsku proceduru jer inače će oni za koje je novac namijenjen ostati bez ičega.

Foto: simazoran/bigstockphoto.com


Tagovi

APPRRR Ruralni razvoj Nada Trgovčević-Letica


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

Slavonskobrodska televizija

Mile Budaka 1/4, 35000 Slavonski Brod, Hrvatska
tel: +385 (0)35 210 250, e-mail: sbtv@sbtv.hr web: http://sbtv.hr/