Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uznemirujuće
  • 31.05.2024. 08:45
  • Splitsko-dalmatinska, Obrovac Sinjski

Uznemirujući prizori iz Zagore: Dalekovod se srušio, strujni udar usmrtio krave

Mlade krave, opisao je za RTL vlasnik Nikša Čačija, mirno su pasle na pašnjaku kod Obrovca Sinjskog kada se na njih srušio dalekovod.

Foto: Screenshot/RTL
  • 1.847
  • 288
  • 0

Užasan prizor šokirao je vlasnika krava koje su stradale od strujnog udara, ali i ekipu RTL-a koja je stigla u trenutku kada su lešine nesretnih životinja odvozili s livade. 

Mlade krave, opisao im je vlasnik Nikša Čačija, mirno su pasle na pašnjaku kod Obrovca Sinjskog kada se na njih srušio dalekovod. 

Rekao je i da je jedva uspio spasiti ostala grla jer je struja bila uključena još dva sata nakon nesreće. Kako je opisao, "one su dolazile, a ja ne smijem ići pod vod jer će ubiti i mene". Riskirajući vlastiti život, vraćao je sto ostalih krava da ishod ne bude zastrašujući.

"Možete zamisliti što je sve moglo biti. Ovo je za svaku osudu', rekao im je upozoravajući i da su električni stupovi dotrajali, a o tome nitko ne vodi računa. 

"Ide li sad odšteta od HEP-a?", "Vodovi nisu mijenjani od Juge" tek je dio ogorčenih komentara i na Facebook stranici Hrvatski krški pašnjaci

Stradale krave ujedno su bile steone, a prema riječima vlasnika njihova je pojedinačna vrijednost između tri i četiri tisuće eura. 

 


Izvori

RTL televizija


Tagovi

Stradale krave Strujni udar Uznemirujuće Električni stupovi Nikša Čačija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".