Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požari
  • 09.02.2024. 15:20
  • Karlovačka, Barilović, Krnjak

Vatrogasci upozoravaju: Možemo ugasiti požar, ali ne možemo vratiti imovinu i živote

Niz požara na otvorenom izbilo je ovih dana u Hrvatskoj. Jedna od zahtjevnijih intervencija bila je u srijedu na području između Barilovića i Krnjaka.

Foto: FB/VZ Karlovačke županije
  • 567
  • 54
  • 0

Proteklih dana bilježi se povećan broj požara na otvorenom prostoru, upozorava Vatrogasna zajednica Karlovačke županije. 

"Jedna od zahtjevnijih intervencija bila je u srijedu na području između Barilovića i Krnjaka gdje su angažirani vatrogasci DVD-a Barilović, DVD-a Belajske Poljice, DVD-a Debela Kosa, JVP Karlovac i DVD-a Vojnić", objavili su navodeći da su brzom reakcijom vatrogasaca uspjeli zaštiti objekte. 

Pune ruke posla ovih dana imaju vatrogasci 

Poslali su apel građanima na odgovorno ponašanje. "Vatrogasci mogu ugasiti požar, ali ne mogu vratiti uništenu imovinu i izgubljene živote", poručili su.

Izgorio i hektar površine u Koreničanima

Jučer smo izvijestili o dva požara na otvorenom prostoru, a danas je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska objavila da je i na području te županije gorilo. 

"Oko 13 sati u četvrtak u Koreničanima je došlo do požara u kojem je izgorjela suha trava i nisko raslinje na zemljištu površine jednog hektara", navode. 

Krenula sezona požara? Spaljivao grane u dvorištu pa zapalio livadu

Požar su oko 14:30 sati ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Daruvara i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đulovac.

Kazne do 19.900 eura

Podsjetimo, ako zbog požara nastane materijalna šteta ili netko pogine, odgovorni se izlažu prekršajnim i kaznenim prijavama te zatvorskim kaznama.

Ovakve scene sve su češće 

Za njegovo izazivanje novčane kazne su u iznosu od 1.990 do 19.900 eura, a kazna zatvora do 60 dana. U slučaju nehaja novčane kazne su od 260 do 1.990 eura.

Uz kazne predviđene Zakonom o zaštiti od požara odredbe Kaznenog zakona predviđaju i kazne zatvorom od šest mjeseci do 5 godina za dovođenje u opasnost života i imovine uzrokovane požarom. Ukoliko su ova djela učinjena iz nehaja, kazne su do tri godine zatvora.


Fotoprilog


Tagovi

Vatrogasna zajednica Vatrogasci Požari Kazne


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto
#priroda
Divna slavonska polja