Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program ruralnog razvoja
  • 09.03.2014. 08:20

Velik interes za mjere ruralnog razvoja

Do sada je zaprimljeno oko 2.500 poslovnih ideja ukupne vrijednosti 15,5 milijardi kuna za mjere u sklopu Programa ruralnog razvoja

Foto: depositphotos.com
  • 644
  • 77
  • 0

Na prezentaciji Programa ruralnog razvoja održanoj u Osijeku, predstavnicima jedinica lokalne samouprave, poduzetnicima, udrugama te ostalim potencijalnim korisnicima pomoćnica ministra poljoprivrede, Davorka Hajduković predstavila je ovaj program. Prezentacije Programa ruralnog razvoja organizira Ministarstvo poljoprivrede u suradnji sa županijama.

"Cilj je ovih prezentacija koje smo započeli po Hrvatskoj da javnost i potencijalne korisnike upoznamo s mjerama iz ruralnog razvoja od kojih valja navesti edukacije poljoprivrednih proizvođača, različite oblike ulaganja, agroekološke mjere te drugo. Prijedlog programa je poslan Europskoj komisiji i još nije stigao službeni odgovor. Kad je riječ o Osječko-baranjskoj županiji, treba reći kako će se u tim mjerama svatko moći naći, i mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), novi OPG-i, te veći sustavi", rekla je Hajduković.

Prvi natječaji bit će objavljeni krajem 2014.

Ističe kako prve natječaje očekuju krajem ove godine, a do tada je moguće natjecati se za sredstva iz IPARD-a za koja će ići još dva natječaja u ožujku. Dodaje Hajduković kako je na temelju provedene ankete na terenu iskazan velik interes za mjere Programa ruralnog razvoja. "Pristiglo nam je čak 2.500 poslovnih ideja ukupne vrijednosti 15,5 milijardi kuna", kaže gđa. Davorka.

Osječko-baranjski dožupan, Željko Kraljičak istaknuo je kako u mjerama Programa ruralnog razvoja vide veliku šansu za razvoj osječkog kraja jer će na raspolaganju svake godine biti dva i pol milijuna kuna. "Hoćemo li uspjeti povući što više novca zavisi od potencijalnih korisnika tih mjera i na nama je potaknuti kod njih interes za povlačenje novca. Europska unija ponudila je dobar okvir i pred nama je godina dana da se dobro pripremimo kako bismo iskoristili ovu šansu i povukli što više novca i pokrenuli investicijski ciklus", izjavio je Kraljičak.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Program ruralnog razvoja Željko Kraljičak Davorka Hajduković Osijek Prezentacija Ministarstvo poljoprivrede Županija


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto
#priroda
Divna slavonska polja