Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Afrička svinjska kuga
  • 05.08.2024. 18:00

Velike kazne u Njemačkoj za one koji hrane divlje svinje

Nove mjere ključne su za kontrolu afričke svinjske kuge, posebno nakon što su potvrđeni slučajevi na jugozapadu Njemačke

Foto: Shutterstock/Marina VN
  • 93
  • 15
  • 0

Njemački grad Braunlage prijeti novčanom kaznom od 2.500 eura svakome tko namjerno ili nenamjerno hrani divlje svinje, prenio je Agrarheute.

Osigurati kante  za smeće

Ovaj grad u Donjoj Saskoj, na sjeveru Njemačke, poduzeo je nove mjere zbog problema s ovim životinjama, a cilj je spriječiti njihovo hranjenje kako bi se smanjili rizici i problemi koje uzrokuju.

Prema novim pravilima, hrana za druge životinje mora biti postavljena tako da divlje svinje ne mogu doći do nje. Također, moraju se osigurati kante za smeće i kompostišta da ih ne mogu prevrnuti. 

Korake poduzimaju i drugi

U istom okrugu, kod St. Andreasberga, broj incidenata s divljim svinjama raste, a već je stradao i pas. Zbog toga je od sredine srpnja dopušteno korištenje živih zamki.

U okrugu Neuwied, na sjeveru savezne države Rhineland-Palatinate, zbog prijetnje afričke svinjske kuge, planinari i ostali posjetitelji prirode moraju ponijeti ostatke hrane sa sobom i ne smiju ostavljati otpad nego ga pravilno zbrinuti kod kuće. 

To je ključno kako bi okrug ostao zaštićen od širenja bolesti, posebno nakon što su potvrđeni slučajevi afričke svinjske kuge i u okrugu Rhineland-Pfalz, na jugozapadu Njemačke.


Tagovi

Svinje Afrička svinjska kuga Divlje svinje Njemačka Braunlage Bolest


Autor

Tin Junušić

Više [+]

Diplomirani novinar s iskustvom rada u domaćim i stranim medijima, ljubitelj prirode.