Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Policija
  • 21.11.2023. 09:00

Vozili neregistrirane traktore bez vozačke - jedan uhićen, a drugom slijedi prekršajni nalog

Policija je izvijestila o dva slučaja gdje su zaustavili vozače koji su vozili traktore prije stjecanja prava na upravljanje. Nije im to jedini prekršaj.

Foto: Depositphotos/thomas_koschnick.gmx.de
  • 564
  • 48
  • 0

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su 16. studenoga oko 9 sati u Rešetarima zaustavili i kontrolirali vozača radnog stroja.

Kako su objavili iz Policijske uprave brodsko-posavske, izvršenim provjerama je utvrđeno da 24-godišnjak upravlja s neregistriranim traktorom, koji je odjavljen 2011. godine i prije stjecanja prava na upravljanje.

Nadalje, uvidom u evidencije utvrđeno je da je vozač prometni recidivist, odnosno učestali ponavljač prometnih prekršaja, te je uhićen i priveden u službene prostorije policije.

Protiv njega slijedi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Novoj Gradiški (Prekršajni odjel) za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i za prekršaj iz Zakona o obveznom osiguranju u cestovnom prometu.

Još jedan vozač bez vozačke dozvole upravljao je traktorom 15. studenoga u Požegi u Ulici Josipa Runjanina. Kako su objavili iz Policijske uprave požeško-slavonske, u prometu je zatečen 46-godišnjak, a osim što je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje upravljao je neregistriranim i neosiguranim traktorom.

Protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.


Tagovi

PU požeško-slavonska PU brodsko-posavska Vozačka dozvola Traktori


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.