Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sadnja krumpira
  • 27.05.2024. 18:00

XXL sadnja krumpira u 8 redova - 6 hektara u satu

Danci su koristili novu osmorednu sadilicu marke Grimme, koja je montirana na traktor Claas Axion 870 s dvostrukim gumama NDI grupe

Foto: YouTube Screenshot
  • 312
  • 51
  • 0

Zanimljiv video o sadnji krumpira u XXL formatu objavljen je na YouTube kanalu Agri Tech Media. Prikazuje sadnju u 8 redova, odnosno šest hektara u satu.  

Snimke su napravljene u Južnom Jutlandu, na jugu Danske, na zemljištu Klausa Nissensa. Njegova se tvrtka, Kartoffelteknik bavi s dvije djelatnosti - ratarstvom, ali i proizvodnjom specijaliziranih strojeva za uzgoj krumpira.

Danci su koristili novu osmorednu sadilicu marke Grimme, koja je montirana na traktor Claas Axion 870 s dvostrukim gumama NDI grupe. Na prednjoj se strani nalazi višenamjenska drljača. Isto vrijedi i za sadilicu koja ima širok spektar funkcija. 

U drugom dijelu videa prikazano je vađenje krumpira u iznimno vlažnu jesen 2023. U danskoj tvrtki su tada koristili Grimme AirSep i Grimme kombajn gusjeničar. 

Ovaj YouTube kanal kojega vodi Morten Damsgaard postaje sve popularniji među poljoprivrednicima. Damsgaard putuje po Danskoj, ali i ostatku Europe gdje testira poljomehanizaciju, posjećuje izložbe i sajmove te donosi zanimljivosti iz svijeta agrara. 

Kako izgleda XXL sadnja krumpira, pogledajte u videu: 


Tagovi

Sadnja krumpira XXL sadnja Morten Damsgaard Agri Tech Media Grimme Claas


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.