Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Akvizicija
  • 29.08.2024. 18:00
  • Osaka, Japan

Yanmar preuzima Claas u Indiji

Japanski Yanmar najavio akviziciju svih dionica indijskog ogranka Claas-a, čime u suradnji s vodećim njemačkim proizvođačem jača prisutnost na tamošnjem tržištu

Foto: Shutterstock/ratmaner
  • 1.607
  • 125
  • 0

Japanski Yanmar, poznati proizvođač industrijske opreme najavio je akviziciju svih dionica indijske podružnice CLAAS-a, putem poduzeća Yanmar Coromandel Agrisolutions. 

"Indija je jedan od najvećih svjetskih proizvođača žitarica i predstavlja ključno tržište za naš agrobiznis", potvrdio je predsjednik Yanmar Agribusiness Co., Ltd., Kemal Shoshi.

Širi raspon proizvoda

Preuzimanje, koje bi trebalo biti dovršeno do 30. rujna, omogućit će Yanmaru ne samo širenje svoje ponude proizvoda već i pridruživanje Claasu, poznatom po vrhunskoj proizvodnji izdržljivih kombajna i druge poljoprivredne mehanizacije. 

"Ova akvizicija omogućit će nam da ponudimo širi raspon proizvoda, značajno povećavajući prisutnost Yanmara u Indiji. Radujemo se iskorištavanju snaga obje tvrtke kako bismo Yanmarove proizvode približili većem broju kupaca", dodaje Shoshi.

Zajedničke vrijednosti

Yanmar, pionir dizelskih motora i globalni inovator u industrijskoj opremi, vrlo je prisutan na tržištu malih i velikih motora, poljoprivrednih strojeva, građevinske opreme, energetskih sustava i dr. 

"Želimo sve najbolje Yanmaru za njihove buduće pothvate na indijskom tržištu poljoprivrednih strojeva. CLAAS će i dalje stajati iza svojih strojeva i dodatno razvijati inženjerstvo i nabavu u Indiji", objasnio je izvršni direktor CLAAS Grupe, Jan-Hendrik Mohr.

Kako kaže, dijele brojne zajedničke vrijednosti kao što su snažna posvećenost tehničkoj kvaliteti, pouzdanim strojevima i izgradnji snažnih odnosa s dioničarima, te posebno s poljoprivrednim kupcima.

Claas, vodeći svjetski proizvođač poljoprivrednih strojeva sa sjedištem u Harsewinkelu, Njemačka, zapošljava preko 12.000 zaposlenika s posebno jakim pozicijama u segmentima silokombajna i kombajna. U 2023. godini ostvario je promet od 6,1 milijardi eura.


Tagovi

Claas Yanmar Japan Njemačka Kemal Shoshi Jan-Hendrik Mohr Akvizicija


Autor

Tin Junušić

Više [+]

Magistar novinarstva s iskustvom rada u domaćim i stranim medijima, ljubitelj prirode.