Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktorske gume
  • 02.07.2023. 18:00

YOHT lansirao do sada najveću gumu za traktore

Prinosi kukuruza na polju gdje je korištena mehanizacija s ovim gumama značajno su veći za 1,5 do 2,2 posto po hektaru, ovisno o radnoj širini rasipača gnojiva

Foto: YOHT
  • 804
  • 118
  • 0

Japanski proizvođač guma Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) lansirao je na tržište svoju do sada najveću gumu za traktore, objavili su proteklog tjedna. Riječ je o modelu koji je nadogradnja već provjernih radijalnih guma Agriflex+372 za traktore i kombajne. 

Za najveće strojeve

Njihov Alliance brand u asortimanu ima nove velične provjerene radijalne gume Agriflex+ 372 za traktore i kombajne, uključujući i VF750/75R46, za najveće traktore i poljoprivredne strojeve. 

VF tehnologija podrazumijeva učinkovitu zaštitu tla, spriječava zbijanje te konačno povećanje prinosa. Iz tvrtke navode da je mjerenje penetrometrom pokazalo manju zbijenost u VF tragovima guma u zoni tla od 0 do 40 cm.

Također, smanjeno je proklizavanje kotača za 4,4 posto. 

Ušteda po hektaru

Osim toga, prinosi kukuruza na polju gdje je korištena mehanizacija s ovim gumama značajno su veći za 1,5 do 2,2 posto po hektaru, ovisno o radnoj širini rasipača gnojiva.

U YOHT-u su izračunali da se zbog većih prinosa i manjeg proklizavanja guma može ostvariti dobit od gotovo 80 eura po hektaru. 

Za specijalne namjene  

Ova je tvrtka specijalizirana za dizajn, razvoj, proizvodnju i marketing guma za vozila koja se koriste u poljoprivredi, šumarstvu, građevinarstvu i industriji, rudarstvu i sličnim sektorima.

Posjeduju brandove Alliance, Galaxy, Primex i Yokohama te su zastupljeni u preko 120 zemalja.


Tagovi

VF tehnologija Najveća guma Proizvođač guma Yokohama YOHT Guma za traktor Guma za kombajn Zbijanje tla


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.