Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomoć ratarima
  • 06.11.2015. 08:20

Za čišćenje kanala 200 tisuća kuna

Grad Virovitica je izdvojio 200 tisuća kuna za čišćenje neodržavanih kanala u okolici Čemernice i Korije, kako bi se spriječilo plavljenje polja nakon oborina.

Foto: Grad Virovitica
  • 171
  • 13
  • 0

Niti virovitičko područje ovoga svibnja i lipnja nisu zaobišle velike količine oborina koje su rezultirale razlijevanjem kanala i plavljenjem poljoprivrednih površina. Kako bi se ubuduće spriječile ili barem ublažile takve situacije, grad Virovitica je s 200 tisuća kuna financirao uređenja odvodnih kanala oborinskih voda.

Tako su u posljednja dva mjeseca na području mjesta Čemernica i Korija, očišćeni postojeći te iskopani novi kanali čime je od budućih poplava osigurano 600 hektara zemljišta. Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin kazao je da je čišćenje godinama neodržavanih kanala najefikasniji način zaštite od poplava, pa grad i u 2016. godini na to planira utrošiti 250 tisuća kuna.

Foto: Grad Virovitica


Tagovi

Oborine Kanali Čišćenje Virovitica Čemernica Korija Ivica Kirin


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.