Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razminiranje polja
  • 10.03.2024. 18:00

Za razminiranje ukrajinskih polja John Deere donirao 800.000 dolara

Prioritet čišćenja su poljoprivredna zemljišta, površine veće od 170.000 četvornih kilometara koja su minirana i neupotrebljiva

Foto: YouTube/screenshot
  • 536
  • 47
  • 0

U dvije godine, koliko traje rat u Ukrajini, u poljima i na drugim površinama postavljeni su milijuni nagaznih mina. Najčešće je riječ o obradivim površinama koje se koriste u poljoprivredne svrhe. 

Pomažu poljoprivrednicima 

Za razminiranje je zadužena neprofitna organizacija HALO Trust. Donacijama vrijednim 800.000 dolara u čišćenju pomaže i John Deere, stoji u priopćenju na njihovim stranicama. 

"U donošenju odluke da podržimo organizaciju HALO Trust bespovratnim sredstvima, pomoglo je to da oni razminiranjem pomažu poljoprivrednicima", poručuju u John Deere-u te dodaju da se mine i eksplozivi često postavljaju na otvorena područja. "To su površine gdje poljoprivrednici uzgajaju hranu, zarađuju za život i iskorjenjuju glad", ističu. 

HALO Trust privukao je međunarodnu pozornost kada je princeza Diana posjetila jedno od minskih polja u Angoli 1997. To je dovelo do sklapanja Ottawskog sporazuma o zabrani korištenja mina, no Rusija nije priznala taj dogovor.  

Kontaminirano više od 170.000 km2

"Zbog ogromne količine i vrsta postavljenih mina, prvo moramo dovršiti proces izviđanja ili mapiranja kako bismo mogli razumjeti razinu kontaminacije", izjavila je Diana Tatili iz ove organizacije. 

Kaže da su prioritet poljoprivredna zemljišta, površine veće od 170.000 četvornih kilometara koja su minirana i neupotrebljiva. 

Kako izgleda mapiranje i čišćenje na terenu, pogledajte u videu: 

 


Tagovi

John Deere Razminiranje Ukrajina Minska polja Donacija Razminiranje traktorima


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto
#priroda
Divna slavonska polja