Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kohezijski fond
  • 15.01.2016. 13:35

Za vodoopskrbu i odvodnju 380 milijuna kuna

Na prošlogodišnji natječaj za dodjelu novca za javnu vodoopskrbu pristiglo je 119 projekta, a odobreno 49.

Foto: khunaspix/bigstock.com
  • 132
  • 18
  • 0

U travnju 2015. godine je objavljen poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda u sklopu Operativnog programa Zaštita okoliša 2007. - 2013. za financiranje provedbe investicijskih projekata koji se odnose na manje dijelove sustava javne vodoopskrbe i odvodnje s ciljem doprinosa za postizanje cjelovitog rješenja aglomeracija i vodoopskrbnog područja sukladno Planu provedbe vodnokomunalnih direktiva.

Tvrtke koje isporučuju vodu na područjima s više od 2.000 stanovnika

Ovaj poziv poslan je odabranim prijaviteljima koji na području identificiranih aglomeracija većih od ekvivalenta stanovnika (ES) 2.000 i na vodoopskrbnim područjima definiranima u planu provedbe vodnokomunalnih direktiva, obavljaju djelatnost javnog isporučitelja vodnih usluga.

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 380 milijuna kuna od čega 230 milijuna kuna za projekte javne odvodnje i javne odvodnje s integriranom javnom vodoopskrbom te 150 milijuna kuna za projekte javne vodoopskrbe. Preostalih minimalnih 15% iznosa biti će financirano iz nacionalnih sredstava prijavitelja odnosno javnog isporučitelja vodnih usluga i to u visini od 10%, a ostatak od Hrvatskih voda.

Odluke za financiranje donijete su za 44 prijave

"Na poziv je pristiglo ukupno 119 projektnih prijava od čega je za financiranje odabrano 49 dok je za 44 prijave donijeta odluka o financiranju. Za četiri prijave odluke će biti donijete nakon završetka postupka izrade studije utjecaja na okoliš, a za jednu prijavu nakon zaprimljenog mišljenja Ministarstva zaštite okoliša i prirode, a vezano za utjecaj zahvata na okoliš i ekološku mrežu. Za sve prijave za koje je donesena odluka o financiranju, u tijeku su priprema te usuglašavanje sadržaja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i ugovora o sufinanciranju nakon čega će uslijediti i potpisivanje istih", poručuju iz Ministarstva poljoprivrede.

Za vodokomunalni sektor čeka više od milijardu eura

Ovo je zadnji projekt koji se financira u okviru Operativnog programa Zaštita okoliša 2007. - 2013.. Sljedeći će biti financirani sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. u sklopu kojeg je vodnokomunalnom sektoru na raspolaganju 1,05 milijarda eura.

Ovakav tip poziva za financiranje provedbe investicijskih projekata koji se odnose na manje dijelove sustava javne vodoopskrbe i odvodnje, ne planira se u narednom razdoblju,već će se u prvome redu financirati projekti koji postižu cjelovito rješenje aglomeracije i vodoopskrbnog područja sukladno višegodišnjem programu gradnje komunalnih vodnih građevina.

Tko je i koliko novca dobio - možete pročitati u prilogu ispod teksta.

Foto: khunaspix/bigstock.com


Dokumenti


Tagovi

Vodoopskrba Odvodnja Kohezijski fond Aglomeracija Projektne prijave Bespovratna sredstva


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Djetinjstvo u prirodi 🍀🌼👣 #RuralFoto #priroda