Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • RuralFoto
  • 01.09.2023. 08:30

Zaključene nominacije RuralFoto izbora najbolje fotografije. Evo što slijedi

Zaprimili smo više od 1.200 fotografija u četiri kategorije! Pobjednici će biti proglašeni 15.9. na konferenciji AgroRocks

Foto: AK grafika*
  • 431
  • 45
  • 0

Sinoć u 23:59 završilo je razdoblje nominacija za RuralFoto, izbor najbolje ruralne fotografije. Prije tri mjeseca pozvali smo sve čitatelje Agrokluba i ljubitelje fotografije, da nam se pridruže u promociji sela i poljoprivrede.

Odazvali ste se u velikom broju i nominirali divne prizore flore i faune, narodnih običaja. Mnoštvo je tu sjajnih kadrova od kojih zastaje dah.

Ukupno je na izbor pristiglo više od 1.200 fotografija u četiri kategorije, koje možete pogledati tamo gdje su i nominirane, na društvenoj mreži KLUB

Kako do pobjedničkih fotografija?

Idućih nekoliko dana stručna komisija RuralFoto natječaja, koju čine predstavnici medija, znanstvene zajednice, fotografi, dizajneri i komunikacijski stručnjaci, imaju veliki posao - odabrati deset najboljih fotografija u svakoj od kategorija, te iste objaviti 5. rujna. Njih ukupno 40, u četiri kategorije po 10 fotografija, između kojih će ona s najviše lajkova osvojiti nagradu publike.

Potom, tih 4 x 10 fotografija ide u sljedeći korak glasovanja, gdje će najbolje od najboljih izabrati sami sudionici. Naime, pobjednike će birati sami natjecatelji, odnosno oni koji su se registrirali na Agroklubu i nominirali svoje fotografije. Oni će imati priliku odabrati najbolju u svakoj od kategorija.

U ocjenjivanje će se uzeti samo valjano nominirane fotografije objavljene od 1.6. do 31.8.2023.

Sudionici izbora će dobiti poruku koja će sadržavati poveznicu (link) za glasanje, a taj će krug izbora trajati od 6. do 10. rujna 2023. godine.

Proglašenje pobjednika na AgroRocks 2023

Izložba najboljih 40 fotografija s RuralFoto izbora bit će postavljena u Centru za posjetitelje Tvrđa u Osijeku, 15. rujna 2023.

Ona će biti upriličena u okviru konferencije AgroRocks 2023 na kojoj će se okupiti važni akteri domaćeg agrara na goruće tema poljoprivrede. Tamo će se proglasiti pobjednici izbora i dodijeliti priznanja najuspješnijim fotografima, koji će osvojiti i novčanu nagradu od 500 eura (bruto iznos).

Partneri RuralFoto izbora su Europska komisija, zatim Hrvatske šume d.d. koje autora najbolje fotografije po izboru publike, nagrađuju vikend odmorom u Gorskom kotaru te tvrtka Pevex u čijim se trgovinama već sada možete pripremiti za sezonu grijanja.  

*Naslovna fotografija: Depositphotos/valio84sl 


Tagovi

RuralFoto AgroRocks Najbolje ruralne fotografije


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

RuralFoto

Agroklub, Internet