Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaplijena robe
  • 02.08.2013.

Zaplijenjena hrana završila u pučkoj kuhinji

Nedavno je na riječkoj tržnici provedena akcija otkrivanja neregistriranih trgovina i usluga te nezakonitog prometa trošarinske robe, dosad najveća u Hrvatskoj. Pronađeno je i zaplijenjeno više od tri tone voća, povrća, mesa i duhana. Posredovanjem Grada Rijeke ta doista velika količina hrane podijeljena je socijalnim ustanovama

Foto: RGBStock.com
  • 244
  • 12
  • 0

Najviše, gotovo dvije i pol tone hrane dobio je riječki Crveni križ, koji ima i najveću kuhinju u gradu. S njegovim djelatnicima u opsežnom poslu dopreme, čišćenja i razvrstavanja voća i povrća sudjelovali su i mnogobrojni volonteri.

U ovoj akciji je desetak vrijednih volontera koje smo okupili dalo 33 sata svoga besplatnog vremena za pripremu ovih obroka, odnosno za zbrinjavanje hrane koja je došla u Crveni križ, izjavila je Kim Anić, predsjednica Crvenog križa u Rijeci.

Grad Rijeka ima oko 9000 korisnika raznih oblika socijalne pomoći. Taj broj, nažalost, raste iz dana u dan. Stoga su donacije poput ove iznenadne - itekako dobrodošle.

U najvećoj gradskoj pučkoj kuhinji, dnevno se pripremi oko 500 obroka. A, kako ističu u Crvenom križu, sva je zaplijenjena roba s riječke tržnice bila ispravna i dobre kvalitete.

Foto: RGBStock.com


Izvori

hrt.hr


Tagovi

Zaplijena robe Tržnica Nezakoniti promet Socijalne ustanove