Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • John Deere
  • 25.09.2024. 18:00

Zašto Donald Trump prijeti John Deere-u?

John Deere je najavio poslovni potez koji je izazvao oštru reakciju bivšeg američkog predsjednika i republikanskog kandidata u nadolazećim izborima, Donalda Trumpa

Foto: AK grafika
  • 473
  • 29
  • 0

Bivši američki predsjednik, Donald Trump u ponedjeljak je zaprijetio John Deere-u carinom od 200% ako proizvođač poljoprivredne mehanizacije premjesti proizvodnju u Meksiko, prenio je CNBC.

Trumpova prijetnja 

"Prije nekoliko dana su najavili da će prebaciti veliki dio svoje proizvodnje u Meksiko", rekao je republikanski kandidat u nadolazećim izborima na okruglom stolu u Pennsylvaniji, u organizaciji inicijative Protecting America (Zaštiti Ameriku, op.ur.).

"Obavještavam John Deere, ako to učinite, uvest ćemo carinu od 200% na sve što želite prodati u Sjedinjenim Državama", upozorio je Trump, koji je carine postavio kao ključnu točku svoje ekonomske politike u kampanji za nadolazeće izbore 5. studenog.

Očekuje poništavanje odluke

Obećao je da će uvesti slične carine i drugim tvrtkama koje odluče premjestiti proizvodne operacije izvan SAD-a. Ranije ove godine, John Deere objavio je planove za prebacivanje proizvodnje određenih modela u Meksiko, što je rezultiralo otpuštanjem radnika u Illinoisu. 

John Deere smanjuje proizvodnju - otpuštaju stotine radnika

"Misle da će proizvoditi jeftinije proizvode u Meksiku, a zatim ih prodavati po istoj cijeni kao i prije, zarađujući puno novca tako što se rješavaju naše radne snage i naših poslova", rekao je bivši predsjednik. Ako pobijedi na izborima, očekuje da će John Deere poništiti svoju odluku.

Naslovna fotografija: Shutterstock/Traveller70/Jonah Elkowitz


Tagovi

Donald Trump John Deere Meksiko SAD Proizvodnja Otpuštanje radnika Pad poljoprivredne proizvodnje Carina


Autor

Tin Junušić

Više [+]

Magistar novinarstva s iskustvom rada u domaćim i stranim medijima, ljubitelj prirode.