Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Odšteta zatvoreniku
  • 06.11.2023. 16:30
  • Istarska, Pula

Zatvorenika u kaznionici ozlijedila krava - država mu mora platiti odštetu

Životinja ga je rogom udarila u desnu arkadu, a kada se sagnuo ponovo u zatiljak i digla u zrak. Zbog ozljeda je tužio državu.

Foto: Depositphotos/Shyntartanya
  • 696
  • 126
  • 0

Tijekom mužnje u Kaznionici Valtura zatvorenika je napala i ozlijedila krava. Radi toga država mu sada mora platiti odštetu u iznosu od nešto više od pet tisuća eura, piše istarski.hr.

Kako navodi ovaj medij, životinja ga je rogom udarila u desnu arkadu, a kada se sagnuo ponovo u zatiljak i digla u zrak. Zatvorenik je pao na tlo i ozlijedio se, a zbog ozljeda i krvarenja iz glave hitno je prevezen u bolnicu.

Ovo se, pišu, dogodilo krajem 2013. godine, a muškarac se liječio tijekom 2014. i kako navodi, još uvijek osjeća tegobe. On je u tužbi naveo da mu je u bolnici dijagnosticiran potres mozga, iščašenje i nagnuće cervikalne kralježnice, ozljeda vlasišta te mu je zaostao sindrom poslije potresa mozga.

I danas se, piše istarski.hr, žali na povremeno trnjenje ruku, teško okreće glavu i osjeća propadanje prilikom hodanja. Osim toga, u tužbi navodi i da je pretrpio materijalnu štetu zbog troškova liječenja, a za sve krivi državu koja mu, kako je odlučeno na Općinskom sudu u Puli, mora platiti i odštetu.  


Izvori

Istarski.hr


Tagovi

Kaznionica Valtura Zatvorenik Ozlijede Krava Odšteta Tužba


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.