Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed poljoprivrednika
  • 08.12.2023. 10:10

Završio jedan prosvjed poljoprivrednika, najavljen novi. Ovoga puta u Zagrebu

Pozivaju se svi poljoprivrednici i zainteresirani građani cijele Hrvatske da nam se pridruže, stoji u objavi Udruge Hrvatski krški pašnjaci

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
  • 1.258
  • 139
  • 1

Samo dan nakon što je završen prosvjed slavonskih svinjogojaca koji je trajao punih 16 dana i kojima su potporu izlaskom na cestu dali i poljoprivrednici Moslavine, Podravine, Bilogore te Dalmacije - najavljen je novi. 

"Obavještavamo vas da smo u tijeku organiziranja prosvjeda u Zagrebu i to na tri lokacije. Pozivaju se svi poljoprivrednici i zainteresirani građani cijele Hrvatske da nam se pridruže", stoji u pozivu Udruge Hrvatski krški pašnjaci koja je prosvjedne kolone održala u Bruvnu u Zadarskoj te u Drnišu u Šibensko-kninskoj županiji. 

Izlazak tristotinjak poljoprivrednika Like i Dalmacije na drniške prometnice, izazvao je i reakciju Ministarstva, ali i povratnu Udruge. 

Udruga Hrvatski krški pašnjaci: Sve što smo rekli u Drnišu je istinito, evo i zašto

Kao i tada, na prosvjed u Zagrebu pripremaju se uz slogan: Vrijeme je da im kažemo dosta je!

"Zbog sustavnog uništavanja hrvatskog sela, besramnom pogodovanju uvoznoj mafiji, besramnom oduzimanju europskih sredstava poljoprivrednicima, korupciji i tržišnom neredu, ova Vlada je dovela seljake na rub egzistencije i siromaštva", navode. 

Dodaju da će o točnom datumu i vremenu održavanja pravovremeno obavijestiti.


Tagovi

Prosvjed Prosvjed u Zagrebu Najava Hrvatski krški pašnjaci Dosta je


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).