Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zapošljavanje
  • 25.01.2024. 16:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Želiš raditi na medijskom projektu o hrani?

Natječaj je otvoren od 24. do 31. siječnja 2024. za sve one koji imaju završen sveučilišni diplomski studij iz znanstvenog područja biotehničkih ili društvenih znanosti

Foto: Olanstock@Depositphotos
  • 753
  • 70
  • 0

Danas u mnoštvu informacija, društvenih promjena i klimatskih izazova komunikacijska rola u domeni proizvodnje hrane postaje iznimno važnom. S razvojem tehnologija i medijske scene na digitalnim platformama svjedočimo bržem prijenosu informacija, ali i raznim anomalijama, pa i širenju lažnih i obmanjujućih vijesti.

Stoga su Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka i informacijski sustav Agroklub u cilju kvalitetnijeg informiranja javnosti na javni poziv Agencije za elektroničke medije uspješno aplicirali projekt FoodFacts - internetski sustav provjere točnosti informacija o hrani. Danas, za realizaciju istog traže pojedince koji im u tome mogu pomoći, biti dijelom projekta izgradnje prvog nacionalnog factcheckera prehrambene tematike.

Iz to razloga otvoren je javni poziv za zapošljavanje na radno mjesto:

Stručni suradnik na projektu (m/ž)

Traži se osoba zadužena za provedbu projektnih aktivnosti. Očekuje se visoka stručna sprema iz područja (agro)biotehničkih znanosti, novinarstva ili komunikatologije te želja i volja za istraživačkim radom. S projektnim timom prolazi edukacije o radu provjeravatelja činjenica te je zadužena za praćenje medijske scene i analizu objava, evidentiranje tekstova sumnjivog sadržaja (identifikacija dezinformacija). Provjerava činjenice, radi na kreiranju medijskih reakcija, objava factcheckera. Koristi razne online alate za obradu teksta i fotografija, radi na uređivanju newslettera te surađuje s drugim medijskim organizacijama koje se bave provjerom činjenične točnosti tvrdnji u javnom prostoru. 

Od kandidata očekuju životopis (CV) i motivacijsko pismo u kojem će se predstaviti i približiti svoje ekspertize. Važno je da iz poslanog razvidno dosadašnje radno iskustvo (poželjno 3 godine rada u medijima, ali nije uvjet), rezultate, želju za radom i osobnim razvojem

Što nude? Ugovor na određeno vrijeme (24 mjeseca) uz mogućnost kasnijeg stalnog zaposlenja, redovna primanja, mentorstvo, potrebnu opremu, interne edukacije i otvoreni pristup poslu. Mjesto rada je Osijek.

Više informacija ovdje: Natječaj PTFOS

Do propozidija natječaja i potrebne dokumentacije možete doći klikom na - Natječaj

Natječaj je otvoren od 24.1.2024. do 31.1.2024., a prijave se zaprimaju putem pošte isključivo s dokazima o ispunjavanju uvjeta natječaja (vidi na gornjoj poveznici) dostavljaju u roku od osam (8) dana od dana objave Natječaja u „Narodnim novinama“ na adresu: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Franje Kuhača 18, 31000 Osijek, s naznakom „Prijava na natječaj za stručnog suradnika za rad na projektu“

Što je projekt FoodFacts?

Projekt FoodFacts planira uspostaviti neovisnog provjeravatelja informacija u području hrane i prehrambene industrije te procedure provjere informacija iz tog područja. Na projektu će raditi multidisciplinarni tim visokokvalificiranih stručnjaka s područja biotehničkih i društvenih znanosti u poljima prehrambene tehnologije, hrane i nutricionizma, poljoprivrede, računarstva, politologije, komunikologije i ekonomije. Na krajnje korisnike želi utjecati i osiguravanjem dodatnog izvora kvalitetnih i provjerenih informacija koje se tiču hrane, nutricionizma i zdravlja te identificiranih informacijskih poremećaja iz navedenih područja kroz integraciju baze podataka u Agroklub i redakcije drugih zainteresiranih medija.


Tagovi

FoodFacts Zapošljavanje Natječaj PTFOS


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner