Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvozni potencijal
  • 28.12.2023. 16:30

Želite li poslovati u Kazahstanu - evo prilike!

Pridružite se EU delegaciji na misiji u Kazahstanu. Evo koje poljoprivredno-prehrambene sektore Europska komisija želi tamo predstaviti.

Foto: Depositphotos/LyazaTretyakova
  • 622
  • 63
  • 0

Povjerenik za poljoprivredu Europske komisije, Janusz Wojciechowski, posjetit će Kazahstan od 27. do 31. svibnja 2024. godine.

S njim će putovati i poslovna delegacija predstavnika poljoprivredno-prehrambenog sektora iz Europske unije, koja će se predstaviti na sajmu InterFood Astana, u suradnji s Komisijom.

Cilj ovog posjeta je olakšati izvoz europskih poljoprivrednih proizvoda - hrane i pića, u Kazahstan te proširiti prisutnost takvih proizvoda na tržištiu Centralne Azije.

Europska komisija stoga poziva predstavnike sljedećih sektora da se prijave za sudjelovanje u ovoj misiji:

  • voće i povrće, te njihovi pripravci 
  • vino i žestoka pića
  • pripravci od mesa svinja i peradi 
  • mliječni proizvodi
  • žitarice i pripravci

Kako sudjelovati?

Svi zainteresirani proizvođači mogu se prijaviti putem linka dolje, a zaključno sa 26. siječnja 2024. godine.

Prijavite se ovdje

Povjerenik Wojciechowski u delegaciju želi uključiti europske i nacionalne organizacije i tvrtke iz svih EU država članica, koje imaju snažan izvozni potencijal, a koje nisu ranije sudjelovale u ovakvim misijama. 

Finalna selekcija poslovnih predstavnika bit će zasnovana na proizvodnom i geografskom balansu. U tom kontekstu razmotrit će se kandidati za predstavnike rezličitih sektora koji imaju kapacitet za provedbu međunarodnog poslovanja na zahtjevnom tržištu.

Posjet Kazahstanu temeljit će se na pružanju tržišne inteligencije u sektoru hrane i pića, aktivnostima business-to-business kao i maloprodaji, te organizaciji posjeta na lokacije - site visits.

Upoznavanje tržišta 

Program poslovne delegacije pružit će predstavnicima EU poljoprivredno-prehrambenog sektora izvrsnu platformu za upoznavanje tržišta Kazahstana te ostvarivanje izravnih kontakata u gradovima Almaty i Astana.

Trošak avionskih letova i smještaja u hotelima pokrivaju sami sudionici, ali trošak događaja koji su dio službenog programa, uključujući lokalni transport i tranzit između gradova Almaty i Astana, pokriva Europska komisija. 

Registrirati se možete ovdje

Sva pitanja oko ove misije mogu se uputiti na adresu Agencije za istraživanje: REA-AGRI-EVENTS@ec.europa.eu.


Tagovi

Europska komisija Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj Janusz Wojciechowski Posjet Kazahstanu InterFood Astana


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB